Radnicki-Mataro

Stevanović: Presudila dobra igra u odbrani

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je danas da je njegova ekipa stigla do pobede protiv Barselonete u Ligi šampiona zahvaljujući dobroj odbrani u drugom poluvremenu. 
-Ovo je veoma velika pobeda za nas, ne samo zbog bodova i daljih šansi za plasman na fajnal-siks, već i zato što smo sami sebi dokazali da imamo kvalitet za Ligu šampiona, kao što smo to činili i u kvalifikacijama – rekao je Stevanović. 
Vaterpolisti Radničkog pobedili su danas u Kragujevcu ekipu Barselonete sa 12:7 u trećem kolu Grupe A Lige šampiona i tako uspisali prvu pobedu u tom takmičenju. 
-Počeli smo meč sa nešto slabijom odbranom, ali kada smo u drugom poluvremenu stvari postavili na svoje mesto, primili smo samo jedan gol i mislim da nam je to donelo pobedu – kazao je Stevanović. 
Jedan od najzaslužnijih za trijumf Radničkog bio je golman Stefan Živojinović, koji je na ovoj utakmici dobio prednost u odnosu na Zdravka Radića. 
-Bili smo dobri u odbrani, kako u pozicionoj igri tako i sa igračem manje, ali u početku nismo najbolje odgovorili na kontru po kojoj je Barseloneta prepoznatljiva – kazao je Živojinović. 
Radnički se, pored toga što je upisao prvu pobedu u Ligi šampiona, današnjim trijumfom revanširao Barseloneti za poraz u prošlogodišnjem finalu najelitnijeg takmičenja. 
-Dobili smo trenutnog klupskog šampiona Evrope i jako sam srećan I zadovoljan zbog toga. Dosta nam znači ova pobeda, pogotovo što je ostvarena u nezgodnom trenutku, jer smo najpre imali teške utakmice u Kupu, a onda igrali i na turniru u Australiji, gde nismo bili kompletni. Na kraju mogu da zaključim da smo velikim zalaganjem, trudom i timskom igrom izvojevali pobedu – kazao je Živojinović. 
Centar Barselonete Nemanja Ubović, koji je i sam kratko nosio kapicu Radničkog, rekao je da je kragujevački tim zasluženo slavio. 
-Rezultat sve govori a počeli smo jako dobro, ali smo zatim žurili I radili stvari koje nikada do sada nismo radili. Tako nismo navikli da igramo i to je unelo nervozu i dovelo do krajnjeg ishoda. Teško je bilo igrati pred ovom zaista izvanrednom publikom, koja je ispunila tribine do poslednjeg mesta – naveo je Ubović. 

Povezana vest:  Zemun slavio u Subotici