filip filipovic cz rad

Filipović: Zvezda zasluženo osvojila titulu

Vaterpolista Radničkog Filip Filipović rekao je da je Crvena zvezda zasluženo odbranila titulu šampiona Srbije.
-Vaterpolisti Zvezde su marljivo radili tokom cele sezone i zasluženo došli do ovog trofeja. Dali smo sve od sebe, ali nismo imali snage I koncentracije da se povratimo posle nesrećnog slučaja u drugoj četvrtini. Bili smo i desetkovani, s obzirom da nismo imali centre – rekao je Filipović novinarima posle utakmice na bazenu Tašmajdan. 
Radnički je i u trećem susretu finala plej-ofa izgubio od Zvezde (12:7), posle čega su crveno-beli osvojili drugu uzastopnu titulu šampiona Srbije. 
-Predstoji nam da se odmorimo i oporavimo, posle ovog finala koje nimalo nije ličilo na to, za završni turnir Lige šampiona, što nam je sledeći cilj – kazao je Filipović. 
Trener Radničkog Uroš Stevanović rekao je da je Zvezda apsolutno zasluženo osvojila „duplu krunu“. 
-Jasno je posle ovakvog rezultata da je Zvezda bila bolja. Više su bili tim od nas, imali su izuzetnu timsku igru i apsolutno zasluženo osvojili duplu krunu. Želim da naredne sezone i Radnički u Beogradu ima korektno suđenje, kao što Zvezda ima u Kragujevcu – rekao je trener ekipe iz Kragujevca. 
Sportski direktor Radničkog Jugoslav Vasović kazao je da je Zvezda zasluženo odbranila titulu, ali da je generalno nezadovoljan suđenjem. 
-Zvezda je u bazenu tokom cele godine pokazivala da je zasluženo, ali moram da kažem da je suđenje u najboljoj ligi na svetu sramotno, arbitri sami ne znaju šta su sudili – kazao je Vasović. 
Prema njegovim rečima, Radnički će sigurno opstati kao klub i da sledeće sezone biti približnog kvaliteta kao ove.

Povezana vest:  Udovičić simbolično započeo punjenje bazena u Areni