Orlovi potopili Rumune

Rumunija – Srbija 5:7 (3:2, 0:2, 2:2,0:1)

 

vanja_udovicic_vaterpoloOradea. Olimpijski bazen. Gledalaca 800. Sudije Riciteli (Italija), Golikov (Rusija). Igrač više: Rumunija 5 (1), Srbija 7 (3)

RUMUNIJA: Stoenesku, Radu 3, Negrean, Djakonu, Josep, Busila, Kjovjanu, Matei, Gvanta, Djordjesku 2, Giban, Kadar, Kalman. Selektor: Kovac.

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 1, Gak, Pijetlović, Nikić , Aleksić 2, Filipović Kalinić,F.Filipović, Prlainović 2, Kalinić 1, Mitrović. Selektor:Udovičić.

Odlična atmosfera na bazenu u Oradei koji je gotovo ispunjen do poslednjeg mesta. Svi naši igrači su pozdravljeni burnim aplauzom. Oradea će biti domaćin Svetskoh kupa, klub iz ovog mesta je najbolji u Rumuniji i učesnik Evrointer lige tako da je zanimanje za vaterpolo veliko.

Utakmica borbena, interesantna, većim delom ravnopravna.Ipak kvalitet je na kraju presudio i svetski prvak je kalendarsku godinu završio pobedom.

PRVA ČETRVTINA 3:2 – Slab početak naše reprezentacije. Rumuni su jako dobro zatvorili centre. Na drugoj strani odlični Kosmin Radu je dva puta pobegao Udovičiću za 2:o.Prvi šut ka golu domaćina bio je pogodak.Aleksić na dodavanje Filipovića sa igračem više. Isti tandem je realizovao izjednačenje, Aleksić je postigao gol parabolom.U smaom finišu ponovo je bio na sceni Radu koji 8 sekundi pre kraja postiže i treći gol.

Povezana vest:  Šabac uspešan u kvalifikacijama, kraj za Vojvodinu

DRUGA ČETVRTINA 0:2- Daleko bolja igra našeg sastava posebno u odbrani.Propuštena je prilika sa ihračem više da se izjednači.U poslednja dva minuta preokret. Pogadja Prlainović za 3:3 a zatim sa igračem više prvenac u reprezentaciji postiže Uroš Kalinić.

zivko_gocic_partizan_vatTREĆA ČETVRTINA  2:2- Sjajan pogodak Andrije Prlainovića iz daljine u sam ugao rumunskog gola. Teško Rumuni uspevaju da organizuju napad. Ipak, posle isključenja Milana Aleksića dobijaju priliku da smanje rezultat.To polazi za rukom Djordjeskuu (4,38 do kraja trećeg dela), 4:5.Udovičić zatim propušta idealnu priliku za dva razlike.Sudije dopuštaju oštru igru na centrima .Rumuni su bili blizu izjednačenja iz kontre ali je Matei bio za malo kratak.Da bi smirio igru naše reprezentacije Udovičić traži 1,30 do kraja tajm aut. Sudjenje postaje pomalo i komično.Ne dobijamo čistog igrača više a u kontri Djordjesku 43 sekunde pre kraja postiže gol za izjednačenje. Konačno prekršaj na Pijetlović i igrača više realizuje kapiten Udovičić 12 sekundi pre kraja.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Srbija večeras protiv Španije, prtljag ostao u Barseloni

ČETVRTA ČETVRTINA 0:1- Rumuni propuštaju igrača više.Na drugoj strani stiže revanš Srbije.Igra se brzo ali sa greškama na obe strane. Ponovo dobija Srbija igrača više ali udarac završava u bloku Rumuna.Odbrane su daleko bolji deo oba tima. Dva minuta pre kraja još jedan igrač više za Srbiju ali se gol Nikića poništaba zbog dva metra !Konačno Gocić 63 sekunde pre kraja postiže gol za dva razlike. Kovač traži 12 sekundi pre kraja tajm aut ali se pitanje pobednika više ne postavlja.Ostaje 7:5 za Srbiju i drugu pobedu u Svetskoj ligi.

Povezana vest:  Srpski vaterpolisti pobedom nad Mađarskom počeli OI

Dejan Udovičić: Svetsku ligu igramo bez treninga, a i put je ostavio trag, pa na kraju mogu da budem zadovoljan. Pre svega pristupom igri i ćeljom za pobedom. Bilo je grešaka, dekoncentracije, dosta stvari za analizu, ali u ovoj lepoj atmosferi su gubili i Španci i Mađari, pa pobedom moramo da budemo zadovoljni

Ćivko Gocić: Pobeda je mogla da bude i ubedljivija, da u prvoj četvrtini nismo primili lako tri gola. Bila je ovo zanimljiva, ne mnogo kvalitetna utakmica, a najvaćnije je da smo upisali nova tri boda.

Slavko Gak: Nije bilo lako, ali to smo i očekivali. Nismo bili spremni, pa je bilo najvažnije da zabeležimo pobedu. Kada smo zatvorili Radua i popravili igru u napadu otvorili smo sebi put ka pobedi i dokazali da smo kvalitetniji