srbija bazen

Srbija pobedila Nemačku i osigurala završni turnir SL

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je večeras u Kragujevcu selekciju Nemačke sa 14:8 (3:3, 4:2, 3:1, 4:2) i teoretski osigurala učešće na završnom turniru Svetske lige.
Izabranici selektora Dejana Savića ubedljivo su vodeći u B grupi s maksimalnim učinkom nakon prethodnih pobeda protiv Španije u Nišu (9:1) i Madridu (15:9), Nemačke u Hamburgu (19:10) i Rusije u Astrahanju (17:8).
U poslednjem 6. kolu srpski vaterpolisti dočekuju Rusiju 14. aprila u Kruševcu.
Savić je večeras protiv Nemaca izveo podmlađen sastav, od iskusnijih u timu su bili Filipović i golman Mitrović, ali očekivana pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.
Osim u prvoj četvrtini, Srbija je dominirala u bazenu Sportskog centra „Park“, bez većih problema kontrolisala je utakmicu i još jednom „potopila“ Nemačku posle trijumfa u Hamburgu.
Mlade snage opravdale su Savićevo poverenje, posebno igrom u odbrani, a nejefikasniji su bili Filipović sa pet i Strahinja Rasović sa četiri gola.
U drugoj utakmici 5. kola Rusija je kod kuće pobedila Španiju sa 9:8 (3:3, 4:3, 1:1, 1:1)
Tabela: Srbija 15 bodova, Rusija 12, Španija 3, Nemačka 0.
Srbija je branilac trofeja Svetske lige, ali ovogodišnje takmičenja ima poseban značaj pošto će pobednik izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.
Završni turnir Svetske lige biće održan od 23. do 28. juna u italijanskom gradu Bergamu.

Povezana vest:  Živojinović, Rašović i Mandić u idealnom timu FINA kupa