par spandau

Vaterpolisti Partizana očekivano poraženi od Solnoka

Vaterpolisti Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe mađarskog Solnoka sa 13:7 (2:4, 5:1, 3:2, 3:0), u utakmici 8. kola B grupe Lige šampiona.
Crno-beli su ranije izgubili šanse za plasman na završni turnir, pretrpeli su očekivani šesti poraz, dok je Solnok sedmim uspehom napravio odlučujući korak ka osvajanju prvog mesta u grupi.
Na oproštaju od domaćih navijača u ovosezonskoj Ligi šampiona mladi tim Partizana pružio je snažan otpor objektivno kvalitetnijem i mnogo iskusnijem rivalu, iako za crno-bele susret nije imao takmičarski značaj.
Izabranici Vladimira Vujasinovića silovito su otvorili meč, poveli sa sa ubedljivih 4:0 i činilo se da mogu do iznenađenja.
Međutim, asovi u mađarskoj ekipi, među kojima su i srpski reprezentativci Živko Gocić, Milan Aleksić i Stefan Mitrović, postepeno su hvatali ritam i preuzimali inicijativu, pa su već u drugoj četvrtini izrešetali mrežu Slobodana Sora za veliki preokret.
U nastavku utakmice Solnok je rutinskom igrom održavao prednost i u završnici samo potvrdio ubedljiv i zaslužen trijumf.
Golove su postigli Mandić i Jakšić po 3 i Subotić za Partizan, a Deneš Varga 5, Madaraš i Vamoš po 2, Gocić, Aleksić, Mitrović i Danijel Varga za Solnok.
U 9. kolu B grupe Lige šampiona Partizan gostuje 18. aprila dubrovačkom Jugu, a Solnok dočekuje berlinski Špandau.

Povezana vest:  Zloković: Bodovi ne znače, ali ćemo ići na pobedu