srb ita
Srbija ubedljivo pobedila Italiju za finale Svetskog prvenstva
 
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u finale Svetskog prvenstva u Kazanju, pošto je danas u polufinalu bez problema pobedila Italiju sa 10:6 (4:0, 4:2, 1:2, 1:2).
Srbija će u subotnjem finalu igrati protiv olimpijskog šampiona Hrvatske, koja je ranije danas posle boljeg izvođenja penala pobedila Grčku.
Najefikasniji u timu Srbije danas bio je Stefan Mitrović sa tri postignuta gola, dok je Andrea Fondeli imao dva pogotka za Italiju.
Finale se igra u subotu od 21.00.
Srbija je današnji meč rešila praktično u prvom poluvremenu, koje je dobila sa 8:2. Neočekivano dobar početak protiv tima koji je izbacio svetskog prvaka Italiju poveo je Andrija Prlainović golom već na početku meča.
Ubrzo je Miloš Ćuk povisio na 2:0, da bi Mitrović svojim prvim golom doveo do 3:0. „Grogirane“ Italijane u prvoj četvrtini šokirao je i Dušan Mandić, tako da je Srbija posle prve četvrtine vodila sa ogromnih 4:0.
Italija je na početku druge deonice prišla golom Aleksa Đorđetija, ali je Srbija odmah odgovorila golovima Mitrovića i kapitena Živka Gocića za 6:1. Ista situacija ponovila se još jednom: Italija je dala gol, a Srbija odgovorila sa dva, tako da su „delfini“ na poluvreme otišli sa ogromnom prednošću od šest golova, 8:2.
Italija je tokom celog meča pokušavala da isprovocira Srbiju grubom igrom i prizivanjem faulova, ali je tim Dejana Savića ostao pribran.
Italija je treću i četvrtu četvrtinu dobila sa po 2:1, a Srbija je tada igrala jako dobru odbranu i nije rivalu pružila ni malo nade da može da dođe do velikog preokreta.
Ranije u četvrtak, Hrvatska je odigrala neizvestan meč sa Grčkom i na kraju je slavila na penale, što je dovelo do kašnjenja početka meča Srbija-Italija.
PHOTO: R-Sport / MIA Rossiya Segodnya/kazan2015.com
Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Crnogorci iznenadili Srbe, Hrvati blizu eliminacije