vojvodina slavlje

Vojvodina u baražu za LE i pored poraza u revanšu od Sampdorije

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u baraž za Ligu Evropa i pored današnjeg poraza u revanšu na svom terenu od Sampdorije.
Vojvodina je, posle ubedljive pobede u Torinu u prvom susretu sa 4:0, u revanšu u Novom Sadu izgubila 2:0.
Strelci su bili Eder u 15. i Luis Murijel u 70. minutu.
Utakmica na stadionu Karađorđe odigrana je pred skoro punim tribinama stadiona Karađorđe, a navijači obe ekipe odali su uoči početka poštu legendi dva kluba Vujadinu Boškovu.
Gosti su, kao što je i očekivano, ofanzivnije počeli i već u 15. minutu poveli preko Edera, posle dobre akcije po levoj strani i asistencije Luisa Murijela.
Sampdorija je bila mnogo opasnija u prvom poluvremenu, a dobru priliku imala je u 37. minutu, posle odlične akcije Roberta Sorijana, koji je lako prošao pored Igora Đurića i sa ivice peterca šutirao, ali mu je golman domaćin Srđan Žakula odbranio.
Vojvodina je u prvom delu najbliža golu bila u sudijskoj nadoknadi, kada je Novina Maksimović šutirao sa 16 metara, ali ga je izblokirao protivnički igrač.
Italijanska ekipa je bila ofanzivna i u drugom poluvremenu, što je Vojvodini ostavilo mnogo prostora kontranapadima, a najbolju šansu nije iskoristio kapiten Mirko Ivanić, koji je posle centaršuta Jovice Vasilića sa pet metara šutirao u golmana gostiju Emilijana Vivijana.
Vojvodina je tada vezala nekoliko dobrih napada, a šanse nisu iskoristili Danilo Sekulić i Igor Đurić.
Sampdorija je nakon toga iskoristila grešku protivničke odbrane i posle odlične akcije Edera i Murijela postigla drugi pogodak.
Do kraja utakmice nije bilo izglednijih šansi, pa su fudbaleri Vojvodine prošli u četvrto kolo u kojem će se boriti za ulaz u grupnu fazu Lige Evropa.
Žreb za baraž za Ligu Evropa održaće se u petak.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Ratko Dostanić traži prolaz u sledeće kolo

PHOTO: Ivica Veselinov/ATAIMAGES