dejan savic (1)

Savić: Sjajna atmosfera u ekipi je donela rezultat

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je danas da je vaterpolo reprezentacija zahvaljujući sjajnoj atmosferi u ekipi osvojila Svetsko prvenstvo u Kazanju.“Zacrtali smo svoje ciljeve ovog leta, a to je bila viza za Olimpijske igre. Na SP smo otišli bez pritiska, ali sa željom da ostvarimo rezultat i osvojimo medalju… Ta medalja je zlatna. TO je veliki uspeh. Tek sada sa ovim rezultatom smo uspeli da se popnemo na vrh sveta, a i svima na krov glave u svetu vaterpola“, rekao je Savić novinarima na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.
-Ovi momci su sjajni ljudi. Ovi momci su dobri ljudi i sjajni sportisti i možete ih kritikovati, ali se oni izvuku iz svake situacije. Imaju neverovatnu atmosferu i gaje prijateljstva, a to je možda i tajna uspeha – dodao je on.
Vaterpolo reprezentacija Srbije sinoć je u finalu SP u Kazanju pobedila Hrvatsku sa 11:4.
Kapiten reprezentacije Živko Gocić rekao je da je osvajanje zlatne medalje „šlag na torti“.
-Osvojili smo sve što se moglo osvojiti. Iako smo ispunili naš cilj pre ovog prvenstva, ambicije nisu bile smanjene. Ovo je sjajan rezultat. Ostalo je da samo košarkaši osvoje medalju i onda ćemo biti apsolutni vladari sveta. Srećan sam i ponosan što sam deo ove ekipe – rekao Gocić.
Najbolji vaterpolista na Svetskom prvenstvu Andrija Prlainović ocenio je da je međusobna povezanost igrača i homogenost ekipe donela rezultate u vaterpolu u poslednje dve godine.
-Srećan sam što smo se vratili sa najsjajnijim odličjem. Sinoć smo nešto razgovarali i shvatili smo da nikada nije bila ovakva homogenost tima i povezanost. Sjajna je saradnja ekipe. Predosećao sam da ćemo da zablistamo na SP. Nije bilo lako posle Barselone, bilo je teških situacija… U polufinalu i finalu pokazali smo neverovatnu igru i da možemo da ispunimo sva očekivanja. Došli smo do nivoa da ne možemo da izgubimo. To su bile nesvakidašnje pobede. Srbija je u poslednje dve godine osvojila sve što se moglo osvojiti. Moramo da budemo ponosni i srećni – rekao je Prlainović.
Doček vaterpolista biće organizovan večeras u 20.00 u Beogradu, ispred Skupštine Srbije.

Povezana vest:  Partizan sve bliži završnom turniru