partizan_partizan_zvezda_3

EVROLIGA

Stevanović: Hladne glave protiv Segedina

 

Pomoćni trener vaterpolista Partizana Uroš Stevanović izjavio je danas da ekipa mora hladne glave da uđe u utakmicu sezone u Evroligi protiv Segedina.

-Ova utakmica nosi mnogo toga i moramo da odigramo mirno, ali i da se spremimo na provokacije. Potrebno je da svedemo greške na minimum, sprečimo kontranapade rivala, a ako taktički odigramo, mislim da neće biti problema – rekao je Stevanović na konferenciji za novinare na Banjici.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Filipović: Dokazali smo da smo najbolji

Ekipu će u Segedinu voditi Stevanović, umesto glavnog trenera Igora Milanoviha koji je zbog porodičnih problema sprečen da bude na utakmici.

-Segedin nas je u prvom delu sezone dobio na Banjici i nakon toga smo pretpostavljali da će ovaj meč odlučivati o prolazu u četvrtfinale. Sve je u našim rukama i pobeda nam garantuje da ćemo biti među najboljih osam u Evropi – rekao je Stevanović.

Povezana vest:  Savić odredio putnike za Bukurešt

Vaterpolista Partizana Ivan Rackov je rekao da je crno-beli tim imao izvrsne pripreme za ovaj meč.

-Radili smo pre svega na fizičkoj spremi i to bi moglo da odluči pobednika. Radujemo se odlasku u Segedin. Pokušaćemo da im “ukrademo“ pobedu i prođemo dalje – rekao je Rackov.

Njegov saigrač Dušan Mandić rekao je da će ovaj meč biti najteži u sezoni „jer se borimo za plasman u četvrfinale“.

Povezana vest:  SP ŠANGAJ, Hrvatima treće mesto na vaterpolo turniru

-Verujem da smo bolji do njih, a ako budemo odigrali kako umemo, pobeda neće izostati – rekao je Mandić.

Utakmica šestog kola C grupe Evrolige igra se u nedelju od 16 sati u Segedinu. Partizanu je potrebna pobeda za osvajanje drugog mesta, a postoji teoretska šansa da bude prvi, u zavisnosti od rezulata meča Vašaš – Eger.