Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar rekao je danas da će crno-beli i ove sezone imati tim koji može ravnopravno da igra sa svim protivnicima.

-I pored konstantnog podmladjivanja i sada imamo tim, koji po kvalitetu uliva sigurnost da možemo ravnopravno da se nosimo sa svim protivnicima. To je oduvek bio moto svih generacija Partizana, tako je i sada, bez obzira na sve nedaće s kojima se susrećemo – rekao je Šoštar na konferenciji za novinare.

Crno-beli novu sezonu počinju u petak utakmicom protiv Mornara u regionalnoj ligi. Partizan i ovu sezonu počinje s podmladjenim timom, a ekipa s Banjice će igrati domaće prvenstvo i Kup Srbije, regionalnu liga i Ligu šampiona.

Skoro ceo prvi tim čine igrači koji su prošli Partizanovu školu, a prosek uzrasta prvog tima je nešto više od 19 godina.

Povezana vest:  Savić: Igrali smo dobru odbranu protiv Crne Gore

-Cilj nam je da u svakoj utakmici ekipa pruži maksimum, što je izuzetno neophodno u kontekstu sazrevanja mladih igrača, pa ćemo, u zavisnosti od protivnika, videti kakav će to rezultat doneti. Ne možemo uvek da očekujemo da igrači pruže najbolje što mogu, ali kada u tome uspeju ni rezultati neće biti loši – rekao je Šoštar.

Govoreći o ambicijama u novoj sezoni, Šoštar je rekao da je glavni cilj „dupla kruna“.

-Glavni cilj nam je da osvojimo ‘duplu krunu’, da odbranimo trofeje u prvenstvu i Kupu Srbije. Utakmice u regionalnoj ligi, pre svega teška gostovanja, biće izuzetno bitna da naši prvotimci steknu iskustva. Što se Lige šampiona tiče, ambicija i želja svih nas je da osvojimo pobednički trofej, ali jasno je da to u ovom trenutku nije realno ostvarivo. Po kvalitetu na papiru u sada ne možemo da budemo kompetitivni sa najboljim ekipama Evrope – rekao je Šoštar.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije počeli pripreme u Košutnjaku

Ekipu će u novoj szoni voditi novi trener – Zoran Milenković, dosadašnji trener Banjice. Milenković je rekao da je ekipa kompletirana tek prošle nedelje, jer je većina prvotimaca igrala u juniorskim selekcijama, a novi kapiten Nikola Jakšić za seniorski tim.

On je podsetio da su tokom leta tim napustila sedmorica najiskusnijih igrača.

-Što se pojačanja tiče iz Radničkog su stigli golman Lazar Dobožanov i Nebojša Toholj. Sa pozajmice u Crvenoj zvezdi vratili su se Aleksandar Andrejević, Mihajlo Repanović i Filip Janković. Veliki dobitak je što nam je ostao Nikola Jakšić, koji će biti najmladji kapiten u istoriji Partizana. Na usavršavanje u Partizan, sa ciljem da se nametnu da postanu standardni prvotimci, stigli su Marko Bolović iz nemačkog Hanovera i Aleksandar Radanović iz Budve – rekao je Milenković.

Milenković je istakao da njegova ekipa kroz predstojeću sezonu treba da stasa kako bi naredne pružila mnogo više.

Povezana vest:  Vaterpolo klub Zvezda u blokadi, uprava krivi Šapića

-Partizan je kolevka srpskog vaterpola i, izmedju ostalog, ima obavezu pravljenja igrača za seniorsku reprezentaciju. S obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalazi i Partizan i ceo srpski klupski vaterpolo, kome je neophodna podrška, postavljeni su realni ciljevi. Ekipa treba da kroz ovu sezonu stasa i da stiče iskustvo da bi naredne godine pružala mnogo više – rekao je trener Partizana.