dejan_udovicic_vat_repOptimizam pred duel sa Rumunijom

 

Vaterpolisti Srbije odradili su večeras prvi trening uoči sutrašnjeg susreta sa Rumunijom (18, Tašmajdan).Selektor Dejan Udovičić ne krije da će poverenje ukazati sastavu koji je u Rimu osvojio titulu svetskog prvaka:

– Želimo da Beogradjani još jednom pozdrave naše igrače koji će odigrati prvu zvaničnu utakmicu od kada su u Italiji osvojili svetsku titulu. Sa druge strane i igrači imaju obavezu, bez obzira što nama utakmica nije rezultatski bitna , da daju maksimum i pobedom se zahvale publici. Ovo je ubitačna godina, čeka nas vrelo leto sa preko 100 radnih dana i moramo da budemo i pametni i lukavi – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana poraženi u Egeru

Igrači su jedinstveni u želji da meč sa Rumunijom prati što veći broj gledalaca. Golman Slobodan Soro kaže:

– Rumuni su pokazali da napreduju.Videlo se to na svetskom prvenstvu Rimu. Imaju nekoliko odličnih igrača, posebno centra Radua. Mi smo željni utakmice pred beogradskom publikom i daćemo sve od sebe da bi pobedili.

Povezana vest:  Zvezda lako do finala plej-of

Nikola Rađen smatra da umor ne može da bude prepreka:

– Igramo često ali kad se mora nije teško. Želimo da Beogradu poklonimo pobedu i da tako nastavimo seriju uspešnih rezultata u Svetskoj ligi.

Rumunija se ceni, posebno čvrstina u igri i kvalitet nekolicine igrača.Ali Slavko Gak kaže:

– Imamo uobičajeni motiv da pobedimo. Sada je on izraženiji jer se igra pred Beogradjanima i za decu „Naše Srbije“. Kvalitet je na našoj strani i učinićemo sve da ga pokažemo u bazenu sa ni malo naivnim rivalom.