petarbozicparZAOSTALI MEČ NLB LIGE
Partizan pobedio Bosnu
U veoma zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici u Sarajevu Partizan je pobedio ekipu Bosne rezultatom 84:86 (20:22, 21:20, 12:11, 22:22, ot 9:11). Crno-beli su trojkom kapitena Božiće obezbedili produžetke i na kraju slavili u prepunoj dvorani Zetra.
U prvim minutima crno-beli su sve poene postigli iz reketa, a potom je i Marić sa distance pogodio za vođstvo Partizana 2:7. Bosna je uspela da u napadu iskoristi greške Beograđana u odbrani i tako mini serijom od 6:0 ponovo pređe u vođstvo 7:8. U narednim napadima Đekić i Kecman su vezali dve trojke za 12:18. Do kraj ove deonice timovi su bili nepogrešivi van linije 6, 25 za 20:22.
Posle skoro tri i po minuta igre u drugoj četvrtini Partizan je postigao prve koševe preko Božića, a potom i Veselija, dok su košarkaši iz Sarajeva nastavili sa odličnim procentom šuta za tri poena 30:26. Odlična igra bivčeg igrača crno-belih Rakočevića pod košem kao i spoljnih igrača Bosne dovela je do dvocifrene prednosti domaćina 38:28. Zakazao je šut Partizana za tri u poslednjim trenucima prvog poluvremena, nakon odbranjenog napada domaćina, crno-beli su ipak uspeli da organizuju poslednji napad u ovom kvartalu i preko Robertsa ublaže prednost Bosne 41:32.
Uspeo je Partizan da se probije kroz usku odbranu ekipe iz Sarajeva, pa su Roberts i Marić postigli poene iz reketa, dok je na drugoj strani zabeležena nova trojka za 45:38. U nastavku su crno-beli osujetili dva napada domaćina, a potom se i odlično organizovali u napadu za 45:42. Nakon sjajne rampe Mekejleba i njegove role u napadu crno-beli su ponovo prešli u vođstvo 50:51.
Odlučujuća deonica je počela u egalu, ali su ubrzo košarkaši Bosne pronašli pravi put do koša Partizna i ponovo prešli u vođstvo 60:54. Kapiten Božić je postigao veoma važnu trojku i tako prepolovio prednost izabranika trenera Parežanina. Partija Partizanovog pleja donela je nova četiri poena crno-belima i ponovo ih dovela na samo tri poena zaostatka 64:61. Rašić je vezao dve nove trojke za svoj tim i doneo izjednačenje 67:67. Bosna je odlično organizovala naredne napade i nije dopustila crno-belima preokret. Veoma loše izvođenje penala uvelo je ekipu Bosne u uzbudljivu završnicu, na 6 sekundi do kraja 75:72 crno-beli su izgradili šut za tri poena, a kapiten Božić je kao i nekoliko puta ove sezone pogodio uz zvuk sirene za predužetak 75:75!
Crno-beli su u nastavku morali da igraju bez Kecmana, Veselija i Božića jer su sva trojica iz igre izašla zbog pet ličnih grešaka. Rakočević i Đurasević su predvodili svoj tim, dok je Rašić na drugoj strani zabeležio jos jednu trojku, a Marić je pod košem doneo rezultatsku prednost crno-belima 79:80. Roberts je postigao novu trojku na 17 sekundi do kraja za 85:83, Marić je potom bio polovičan sa linije slobodnih bacanja na koju se preselio i Šehović na drugoj polovini za 84:86. Imali su domaćini šut za pobedu ali nisu ga realizovali. Aktuelni šampion je tako zabeležio novu pobedu i tako se izjednačio sa dosadašnjim liderom na tabeli Cibonom.
-Bosna je dosta podigla nivo svoje igre, utakmica je bila jedna od onih koje su odlučujuće za opstanak. Oni su igrali veoma motivisano, dok se kod nas oseća umor. U završnici smo sretno došli do produžetka, ponovo Pera Božić. Hteo bih da istaknem fantastičnu publiku u Sarajevu koja je ispoštovala i na prezentaciji timova i tokom utakmice uspehe koje je Partizan pravi ove godine. Mi smo se kao časni ljudi borili da utakmicu dobijemo, jer to je ono što je najnormalnije. Van toga, ja iako imam prijatelja u Heliosu, želim Bosni da zbog tradicije u utakmicama koje predstoje izbori opstanak, odnosno da ne bude poslednja – nakon utakmice u Sarajevu rekao je šef stručnog štaba Partizana Duško Vujošević.
Bosna ASA BHT:
Šehović 21, Sarajlija, Buza, Đurasović 6, Klinac, Bajić 5, Radonjić, Pašalić 7, Milošević 5, Kojadinović 11, Rkočević 24, Jovanović 5.
Partizan:
Roberts 10, Sinovec, McCalebb12, Kecman 5, Milošević, Rašić 10, Mitrović 2, Božić 12, Marić 18, Vesely 4, Đekić 11, Vraneš 2.
Povezana vest:  ABA liga: Sastanak sa klubovima 16. juna u Zagrebu