vujasinovic par bresa

Vujasinović: Težak posao protiv Španije u četvrtfinalu

Selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović ocenio je da njegove izabranike čeka težak posao protiv Španije u četvrtfinalu prvenstva sveta u Almatiju, u Kazahstanu.
Srbija je na uverljiv način okončala grupno takmičenje i s maksimalnim učinkom direktno prošla u četvrtfinale, ali Vujasinović smatra da Španija, koja je u osmini finala očekivano nadigrala Egipat (15:11), ima snažan i kvalitetan tim.
-Opasnost preti sa više strana. Imaju izvanrednog centra Tahulea, koji je 1997. godište, oko njega se sve vrti u napadu i moramo da nađemo način kako da ga zaustavimo. Ne treba da se zaboravi da Španija ima i nekolicinu igrača koji su već debitovali u seniorskoj selekciji i predstavljaju zavidan kvalitet. Neće biti lako ni sa njihovim šuterima – rekao je Vujasinović, a prenosi Vaterpolo savez Srbije.
Dodatnu teškoću za juniore Srbije predstavlja okolnost što ponovo neće biti kompletni.
-Sigurno je da u sastavu opet nećemo imati Drašovića, koji se nije oporavio od bolesti. To je hendikep. Na sreću, oporavio se Asanović, tako da ćemo imati jednu zameni vise – kazao je Vujasinović.
Četvrtfinalna utakmica juniorskog prvenstva sveta za vaterpoliste između Srbije i Španije igra se u četvrtak od 15 sati po srednjeevropskom vremenu. Ostali četvrtfinalni parovi su Hrvatska – Grčka (12.20 sati), Mađarska – Crna Gora (13.40) i Italija – Australija (16.20).

Povezana vest:  SP BARSELONA 2013, Srpski vaterpolisti danas protiv Crne Gore za polufinale SP