Mesi: Neću se povući iz reprezentacije Argentine

Fudbaler Barselone Lionel Mesi izjavio je danas da ne planira da se povuče iz reprezentacije Argentine. Argentina je danas odigrala nerešeno 2:2 protiv Meksika u prijateljskoj utakmici, a izjednačila je golovima Serhija Aguera i Lionela Mesija u poslednjih pet minuta utakmice. Mesiju je to bio 49. gol za reprezentaciju Argentine i nedostaje mu još sedam da dostigne najboljeg strelca tog nacionalnog tima svih vremena, Gabrijela Batistutu.
Mesi je bio dvostuki strelac u utakmici protiv Bolivije, koju je Argentina u petak dobila sa 7:0.  Argentina je ove godine izgubila u finalu Kupa Amerike od Čilea, a mnogi su kritikovali Mesija zbog loših nastupa na tom turniru, zbog čega se spekulisalo da će se fudbaler Barselone povući iz državnog tima.
-Sve dok trener želi biću u ekipi. Biću tu zauvek najviše i zbog razočaranja koje svi osećamo jer nismo osvojili trofej tokom mog igranja za reprezentaciju – rekao je Mesi, preneli su britanski mediji.
-Doći će još golova i doći će nove prilike i moramo da nastavimo da se borimo. Reprezentacija je dobila mnogo kritika, ali igrali smo dva finala u jednoj godini, što nije lako. Loše stvari su nam se dogodile jer smo bili uvereni da je finale u Čileu trenutak u kome ćemo postati šampioni, zbog načina na koji smo došli do njega, zbog igrača i velike vere u uspeh. Svima je bilo teško – dodao je Mesi.
Argentina će južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji početi 9. oktobra utakmicom sa Ekvadorom, a četiri dana kasnije igraće protiv Paragvaja. 
-Kvalifikacije su sve teže. Moramo dobro da počnemo, pošto znamo koliko teško može da bude. Ovo je bilo 10 pozitivnih dana. U utakmici protiv Meksika smo imali mnogo dobrih stvari, pravili smo i greške, na kojima ćemo morati da radimo, ali najvažnija je svaka sledeća utakmica – rekao je kapiten Argentine.

Povezana vest:  Tavamba: Nije mi bitno da li će biti transfera