len ekipa

EP 2016

Predsednik LEN: Da pokažemo svetu da je vaterpolo jak sport

Predsednik LEN-a Paolo Bareli rekao je danas u Beogradu da Evropsko prvenstvo u vaterpolu, koje počinje u nedelju, celom svetu treba da pokaže koliko je to dobar i jak sport.
Ono što će krasiti ovaj šampionat je fer borba, mnogo energije i truda. Treba da pokažemo svetu koliko je vaterpolo dobar i jak sport – rekao je Bareli novinarima u beogradskoj Areni, gde će biti održano prvenstvo.
Evropsko prvenstvo trajaće do 23. januara. 
-Treba zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji, predsedniku Vlade Srbije, svim ministrima, a posebno jednom, znate na koga mislim. Orgoman entuzijazam i energija su uloženi u organizaciju – rekao je Bareli. 
Bareli je istakao da je predstojeće Evropsko prvenstvo – prvenstvo rekorda.  On je naveo da se prvi put u istoriji dešava da se Evropsko prvenstvo održava u dvorani u kojoj su postavljeni montažni bazeni.
-Videli smo fenomenalnu Arenu. Videli smo orgomne napore koji su doveli do toga da se prvi put u istorji LEN-a dešava da su dva montažna bazena postavljena u jednu arenu sa ciljem da prvenstvo može da prati i više od 11.000 ljudi. To je čudo i mi se ponosimo tim – rekao je Bareli.
On je, na kraju, podsetio da će šampionat u Beogradu biti i najveći do sada, jer će učestvovati 28 reprezentacija. 
-Takmičenja počinju sutra, predstoji nam jedino da poželimo svima mnogo sreće – naveo je Bareli.
Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić zahvalio je predsedniku LEN-a na tome što je Srbija po drugi put domaćin Evropskog prvenstva. 
-Gospodine Bareli, hvala vam što ste nam dodelili organizaciju prvenstva. Mi ćemo se truditi da to poverenje opravdamo. Bićemo dobri domačini, u to budite sigurni. Želimo da se osećate u Srbiji kao u svojoj kući – rekao je Krivokapić.
On je kazao da je VSS uradio ogroman posao kako bi ovo prvenstvo bilo dobro organizavano. 
-Imali smo ogromnu pomoć predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića, svih ministara, posebno ministra omladine i sporta Vanje Udovičića i, naravno, gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Nadam se da će ovo prvenstvo biti jedno od najbolje organizovanih do sada, a znate da je najveće do sada – rekao je predsednik VSS.
Direktor preduzeća „EP – vaterpolo 2016“ Darko Udovičić poželeo je svim učesnicima dobar plasman.
-Siguran sam da ćemo do 23. januara pokazati svima u svetu da vaterpolo sport ima svetlu budućnost – rekao je Udovičić.
Na Evropskom prvenstvu u Beogradu od 10. do 23. januara učestvovaće 16 muških i 12 ženskih reprezentacija. Pobednici u obe konkurencije izboriće plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, s tim da su muške selekcije Srbije, Hrvatske i Grčke već izborili plasman na Igre.
Prvo EP organizovano je pre tačno 90 godina, a poslednji put šampionat Evrope je održan van plivačkih centara 1995. godine, kada je u Beču održano na fudbalskom stadionu.
EP će pratiti 300 akreditovanih novinara, pravo na prenos kupila je 31 medijska kuća, a utakmice će biti direktno prenošene i u SAD. Takodje, 100 prenosa utakmica biće dostupno i na internetu.

Povezana vest:  Savić odredio spisak za Špance, novo ime Jakšić

PHOTO: KOMBANK ARENA