ivica tucak selektor hrvatska

EP 2016

Selektor Hrvatske: Ne dajemo preveliki značaj utakmici sa Srbijom

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak rekao je danas u Beogradu da je predstojeća utakmica protiv Srbije na Evropskom prvenstvu „samo jedna, običnija utakmica“.
-Diže se velika priča oko prve utakmice, meču Srbije i Hrvatske, dve reprezentacije koje su prošle godine igrale dva finala i u kojima je Srbija, na našu žalost bila uspešnija. Turnir je tu, prave utakmice tek počinju, i nećemo davati nikakav prevelik značaj toj utakmici – rekao je Tucak novinarima u Beogradskoj areni.
Evropsko prvenstvo u vaterpolu počinje sutra u Beogradu, a u prvom kolu Grupe B sastaće se Srbija i Hrvatska.
-Pokušaću da uhvatim kolegu na spavanju… Ali, zaista to je samo jedna najobičnija utakmica, bez obzira što je reč o velikom rivalstvu. Tako ćemo se i pripremati. Naravno, pokušaćemo da pobedimo. Nadam se da će Arena biti ispunjena i da će biti vaterpolo spektakl – istakao je selektor Hrvatske.
Kapiten reprezentacije Hrvatske Josip Pavić rekao je da njegova ekipa na EP dolazi rasterećena, jer je već izborila plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. 
-Rasterećeni smo, nemamo pritisak kvalifikacija za Igre. Srbija je ogroman favorit i sve osim njihove pobede biće veliko iznenadjenje, što nam je Deki (selektor Srbije Dejan Savić) potvrdio malopre – rekao je Pavić.
-Više je zanimljiva utakmica zbog folklora, ali to je vaterpolo klasik. Biće, uveren sam, puna Arena – dodao je on.
Selektor Srbije je na konferenciju za novinare došao u majici sa likom Nikole Tesle, koji na glavi ima vaterpolo kapicu. 
-Drago mi je što je Deki stavio Hrvata na majicu… Šalim se malo… – rekao je kapiten Hrvatske.
Selektor Srbije Dejan Savić imao je odgovor.
-Pre svega, ovo je bila protokolna greška, trebalo je ja prvi da govorim. Hteo sam samo da vam kažem da je Tesla naš – rekao je Savić. 
Utakmica izmedju Srbije i Hrvatske igra se sutra od 20.30 u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  Udovičić: Bazen u Firenci veći problem od rivala

PHOTO: KOMBANK ARENA