dejan savic srbija

EP 2016

Savić: Da utakmica sa Hrvatskom bude za uživanje

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da se nada da će predstojeća utakmica sa Hrvatskom, prva na Evropskom prvenstvu u Beogradu, biti utakmica za uživanje dve trenutno najjače ekipe na svetu.
-Sutrašnja utakmica nam ništa ne znači. Uvek se gleda samo kraj. Srbija i Hrvatska su se kvalifikovale za Olimpijske igre i mislim da je ovo samo stepenik do cilja, do OI. Sutra treba da bude utakmica za uživanje. Treba da bude puna Arena, da se prvenstvo otvori na najbolji mogući način – rekao je Savić novinarima u Areni.
Evropsko prvenstvo u vaterpolu počinje sutra u Beogradu, a u prvom kolu Grupe B sastaće se Srbija i Hrvatska.
-To što smo favoriti nameće nam i obavezu da ostanemo u vrhu i da pokažemo visok nivo vaterpola. Kao što sam rekao, uvek se gleda kraj. Želim svima nama veliki praznik vaterpola. Pogotovo između dve trenutno najjače ekipe na svetu – rekao je Savić.
Kapiten Srbije Živko Gocić podsetio je da je Srbija poslednji poraz na velikom takmičenju doživela 2014. godine.
-Sve što se dešavalo juče ostaje za nama… Igramo sa Hrvatskom, o kojoj nemam šta novo da kažem. Prva utakmica ne donosi ništa. Daćemo sve od sebe da sutra savladamo ekipu Hrvatske. Očekujem spektakl, jer realno igraju dve najbolje ekipe na svetu – kazao je Gocić.
Utakmica izmedju Srbije i Hrvatske igra se sutra od 20.30 u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  Partizan poražen od Špandaua u Berlinu

PHOTO: KOMBANK ARENA