vladimir bajkovic zene selektor

EP 2016

Bajković: Cilj je da ženska reprezentacija prodje grupu

Selektor ženske vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Bajković rekao je danas da je cilj njegove ekipe na predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu da prodje medju osam najboljih, odnosno da prodje grupu.
-Nadam se pozitivnom rezultatu za nas, bez obzira što nismo konkurenti za neki veći plasman. Naš cilj je da pokušamo da prodjemo grupu i da se prvi put u istoriji plasiramo medju osam najboljih u Evropi – rekao je Bajković novinarima u Beogradskoj areni.
Sutra u Beogradu počinje Evropsko prvenstvo u vaterpolu, a u ženskoj konkurenciji takmičiće se 12 selekcija.  Srbija je u Grupi B sa selekcijama Hrvatske, Italije, Francuske, Nemačke i Španije.
-Grupa nam nije ni malo laka, u svakoj utakmici će ekipa protiv koje igramo biti favorit, ali to nam je čak i motiv više, da damo više od 100 odsto i da izborimo pobedu. Spremamo se već dugo, očekujemo i želimo da prodjemo grupu – rekla je kapiten reprezentacije Dragana Ivković. 
U Grupi A su Portugal, Rusija, Holandija, Mađarska, Turska, Grčka. Selekcija Srbije prvi meč igra u ponedeljak protiv Nemačke od 17.15. 

Povezana vest:  EP NEMAČKA, Juniori otputovali u Štutgart

PHOTO: KOMBANK ARENA