srbija hrvatska

Petrović: Utakmica sa Slovačkom kao priprema za četvrtfinale

Trener vaterpolo reprezentacije Srbije Žarko Petrović rekao je danas da će njegova ekipa predstojeću utakmicu protiv Slovačke u osmini finala Evropskog prvenstva iskoristiti kao pripremu za četvrtfinale.
-U duelu sa Slovačkom smo favoriti. Najbitnije da u tom duelu zadržimo visok nivo igre i ozbiljnost koja je potrebna za četvrtfinale. Ako nismo dobri u četvrtfinalu, nema povratka i zato nam je utakmica sa Slovačkom poslednja priprema za Mađarsku ili Grčku – rekao je Petrović novinarima u Beogradu.
Vaterpolisti Srbije sutra od 18.45 u Beogradskoj areni igraju protiv Slovačke utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva. Sve karte za taj meč su rasprodate. Govoreći o Slovačkoj, Petrović je rekao da taj tim ima nekoliko iskusnih igrača, ali da misli da srpski vaterpolisti neće imati većih problema ako ozbiljno uđu u taj meč.
Vaterpolista Srbija Milan Aleksić rekao da je njegova ekipa ispunila prvi cilj osvajanjem prvog mesta u grupi.
-Najvažnija nam je bila utakmica sa Hrvatskom, za nju smo se najviše pripremali. Pobedom smo osvojili prvo mesto u grupi, a preostale dve utakmice smo želeli da iskoristima na najbolji način kako bismo se pripremili za nastavak takmičenja – rekao je Aleksić.
Ako Srbija prođe u četvrtfinale igraće protiv pobednika duela između Mađarske i Grčke, a Aleksić je naveo da malu prednost u tom meču daje Grcima. 
-To su dva različita stila vaterpola, ekipe su izjednačene, ali u ovom trenutku malu prednost po kvalitetu dajem Grčkoj. Nama nije mnogo važno s kim ćemo da igramo, jer je cilj da uđemo u borbu za medelju. Dobro je što nema pauze posle grupne faze, što se ne preskače osmina finala, jer tako nećemo ispasti iz takmičarskog ritma – dodao je Aleksić.
Golman Srbije Gojko Pijetlović rekao je da je njegova ekipa favorit u sutrašnjem meču, ali da mora ozbiljno da uđe u taj duel.
-Moramo da se koncentrišemo na sebe i svoju igru. Nemamo pravo na grešku, a sutra ćemo se i uigravati za četvrtfinale. Slovaci su dobro fizički pripremnljeni, ali ako ozbiljno pristupimo, ne bi trebalo da bude problema – rekao je Pijetlović.
On je dodao da je prezadovoljan atmosferom u Beogradskoj areni i istakao da ekipi mnogo znači podrška. 
Upitan da li će njegova ekipa nagraditi publiku atraktivnom igrom, Pijetlović je rekao da je najvažnije da se prvo obezbedi pobeda i da će, ako se ukaže prilika, njegova ekipa igrati atraktivno.

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana izgubili od Juga u Ligi šampiona