Pickbox

Pickbox vs Netflix – dva striming servisa u Srbiji

Vest o dolasku Netflixa u Srbiju kod mnogih je podstakla želju da se registruju i isprobaju najpoznatiji striming servis za gledanje filmova i serija na svetu. S obzirom na to da je Netflix brend koji je desetinama miliona ljudi širom sveta omogućio gledanje sadržaja bilo gde i bilo kada, svi su poželeli da vide o čemu se radi i hoće li iste serije i filmovi biti dostupni kod nas kao i u Americi ili u zapadnim zemljama.

S obzirom na to da Netflix dolazi na tržište na kojem se Pickbox zaživeo pre godinu dana, svi su se pitali da li će mu Netflix svojim dolaskom ugroziti poslovanje.

Iako je Pickbox kao usluga star tek godinu dana, na našem tržištu je pronašao svoje mesto i ne plaši se da bi Netflix mogao da mu ga oduzme. Na svim teritorijama uz Netflix postoje i drugi SVOD igrači, kao što su Hulu, Amazon ili za našu oblast Pickbox i HBO GO.
Sve usluge imaju različitu ponudu sadržaja, cenu i način distribucije, a gledaoci se često odlučuju za preplatu i na više različitih striming servisa.

Povezana vest:  Premijera na Animal Planetu - Šamvari: Život u divljini

Ali, po čemu se zapravo razlikuju Netflix i Pickbox?

Trenutna verzija Netflixa ne nudi prevode, dok Pickbox nudi prevod svih sadržaja koje su preveli profesionalni prevodioci. Osim toga, Diznijevi crtaći poput Hrabre Meride, Pepeljuge i drugih na Pickbox su i sinhronizovani za najmlađe. Iz meseca u mesec pristižu nove serije i filmovi, a Pickbox je u svojoj prvoj godini imao čak 19 premijera, poput Kuće od karata (House of Cards), Državne sekretarke (Madam Secretary), Mesta zločina: Sajber (CSI: Cyber), Crnog siročeta (Orphan Black), Semena života (Extant), Doktora za seks (Masters of Sex.) Nove serije, ekskluzivno za Srbiju, na Pickbox dolaze 24 sata nakon američke premijere, s profesionalnim prevodom.

Ovog meseca na Pickboxu će se premijerno prikazivati trenutno najjača Šoutajmova serija Milijarde (Billions) s višestruko nagrađivanim glumcima Polom Đamatijem i Dejmijanom Luisom (Homeland) u glavnim ulogama, Bezgranično (Limitless) snimljena prema istoimenom filmu s Bredlijem Kuperom, kao i Državna sekretarka i Mesto zločina: Sajber, a ova godina na Pickboxu je započela uz svetsku premijeru BBC-jevog Šerlok specijala.

Povezana vest:  Novi domaći detektivski triler stiže na Superstar TV

Pickbox će i dalje insistirati na kvalitetu svojih sadržaja i prevoda, pa će donositi premijerne i kultne serije, puno Diznijevih sadržaja za decu i filmske klasike koje svi vole da gledaju.

Sličnosti Pickboxa i Netflixa:

• SVOD (streaming video on demand) – oboje su usluge za gledanja sadržaja preko striminga
• gledanje sadržaja bilo gde i bilo kada
• legalno gledanje serija i filmova preko interneta
• nemaju ugovornu obavezu
• širenje kulture maratonskog gledanja serija

Razlike Pickboxa i Netflixa:

• Pickbox i Netflix imaju različit sadržaj
• Pickbox distribuiše sadržaj 7 najvećih svetskih studija (Soni, MGM, CBS, Šoutajm, BBC, ABC, ITV, Dizni), a gledaoci Pickboxa putem društvenih mreža i korisničke podrške učestvuju u biranju novih serija i filmova
• Netflix teži serijama svoje produkcije, kao što su Orange is the New Black, Narcos, Jessica Jones
• Pickbox ima dostupne sve sezone serija, poput Crne liste (Blacklist), Pod kupolom (Under the Dome)…
• Osnovni paket Pickboxa je jeftiniji od osnovnog paketa Netflixa; osnovni Pickbox paket košta 575 dinara, osnovni Netflix paket košta 7,99 eura
• Pickbox ima prevode profesionalnih prevodilaca na srpski, Netflix nema prevode
• Deo Diznijevih crtaća na Pickboxu je sinhronizovan
• U osnovnom paketu, Pickbox se može gledati na 2 (dva) uređaja, a Netflix samo na jednom uređaju
• Netflix je dostupan samo preko interneta, dok je Pickbox dostupan i preko MTS-a
• Pickbox je u svojoj prvoj godini prikazivao Kuću od karata, prvu seriju Netflixove produkcije, koja se ne može gledati na Netflixu u Srbiji

Povezana vest:  GIULIANA RANČIĆ i JASON KENNEDY vode E! LIVE FROM THE RED CARPET: THE 2018 PEOPLE'S CHOICE AWARDS