srbija slovacka slavlje

EP 2016
Savić: Nismo bili na očekivanom nivou

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je danas da njegova ekipa nije odigrala na očekivanom nivou u osmini finala Evropskog prvenstva protiv Slovačke, ali da je to razumljivo za jedno veliko takmičenje.
-Izuzetno teška utakmica za nas, moji igrači su delovali teško. Primili smi tri jeftina gola na početku, a kasnije samo još dva. U pojedinim momentima nismo delovali prepoznatljivo, igrali smo tuđu igru, i činilo se kao da želimo da damo dva gola u jednom napada. Moramo da se podignemo i da imamo ozbiljniji pristup ukoliko želimo u polufinale – rekao je Savić novinarima posle meča u Kombank areni.
Srbija je danas u osmini finala savladala Slovačku sa 10:5, a u četvrtfinalu će se sastati s boljim iz duela između Nemačke i Rusije.
On je dodao da je ekipa svesno oborila formu kako bi spremno dočekala završnicu takmičenja.
-Tempirali smo formu i lake utakmice, posle Hrvatske, iskoristili za jače treninge. Moralo je da dođe do pada, a sada se dižemo. Niko ne može da odigra u vrhunskom ritmu ceo turnir, sem Italijana – dodao je Savić uz osmeh.
Vaterpolista Srbije Filip Filipović rekao je da ekipa za završnicu takmičenja mora da podigne igru na viši nivo.
-Ova osmina finala nije protekla kako smo zamišljali, kako smo želeli. Ekipa Slovačke nije za potcenivanje, kao ni pre 13 godina kada smo poslednji put igrali s njima. Imaju par sjajnih pojedinaca, ali to nas ne oslobađa naše odgovornosti za prve dve četvrtine u kojima smo pre svega u glavama podbacili. Bilo je želje i akcija i poteza, ali definitvno moramo da podignemo nivo igre u odbrani i napadu na viši nivo za završnicu takmičenja. To će biti formula za uspeh – rekao je Filipović.
On je dodao da je nebitno s kim će se Srbija sastati u četvrfinalu, već da je bitan pristup toj utakmici.
-Ide četvrtfinale… Nemačka ili Rusija nebitno je, moramo ozbiljno da pristupimo. Moramo da damo maksimum u četvrtfinalu, kako bismo se uveli u pobednički ritam ako prođemo – dodao je Filipović.
Njegov saigrač Andrija Prlainović ocenio je da je Srbija ubedljivije trebalo da pobedi Slovačku.
-Daleko od toga da smo odigrali sjajnu utakmicu. Dosta teško je bilo. Nismo u napadu uspeli da realizujemo dosta šuteva i situacija i to je osnovni razlog što se utakmica završila 10:5, a ne 15:5 što bi možda bilo realnije. Nisu Slovaci ni blizi našeg nivoa, ali znaju da igraju vaterpolo – rekao je on.
Pralinović je dodao da bi Srbija u četvrtfinalu trebalo da opravda ulogu favorita.
-Bitno je da opravdamo ulogu favorita, ali moraćemo mnogo bolje nego večeras – zaključio je Prlainović.

Povezana vest:  Savić saopštio spisak igrača za SP u Barseloni

PHOTO: KOMBANK ARENA