vujasinovic_trener_partizan

Vujasinović: Napredovali smo, hoćemo pobedu u Rumuniji

 

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je danas da je ekipa napravila ogroman napredak u odnosu na početak sezone i najavio pohod na tri boda u Oradei, koji bi mogli mnogo da znače u borbi za prvo mesto u D grupi Lige šampiona.

-Prvi deo sezone smo počeli traljavom utakmicom protiv Galatasaraja, ali od tada je vidljiv veliki pomak, kako u igri, tako i u rezultatima. Hoćemo da nastavimo tim putem i u Rumuniji, bez obzira na sve pehove sa povredama koje imamo ove sezone – rekao je Vujasinović na konferenciji za novinare na Banjici.

On je kazao da je Nikoli Dedoviću prošlog vikenda na prvenstvenoj utakmici sa Beogradom slomljen nos i da će ga menjati Nemanja Vico i podsetio da u ekipi od ranije zbog zdravstvenih problema nema Petra Filipovića i Uroša Čučkovića.

Povezana vest:  Remi u Skoplju

-Ovde smo jedva pobedili Oradeu, radi se o čvrstoj ekipi koja ima dosta reprezentativaca Rumunije, a jedna od njihovih glavnih karakteristika je da mnogo čvršće igraju kod kuće nego na strani. Ipak, posle svega što nam se dešavalo u prvom delu sezone, spremni smo za ovakav meč i imamo čemu da se nadamo – zaključio je Vujasinović.

Predsednik kluba Aleksandar Šoštar istakao da je Partizan igrama na završnom tuirniru Kupa Srbije i u prošlom kolu Lige šampiona protiv Segedina pokazao da ima veliki potencijal.

Povezana vest:  Partizan proslavio evro titulu, Tadić među gostima

-Način na koji igramo i radimo je pokazatalj da idemo pravim putem, onako kako svi to želimo od Partizana. Za nas je svaki meč u Evroligi odlučujući i zato je pobeda nad Segedom bila veoma važna. Bez ozbira na nedaće i pehove, Partizan u svaki meč ulazi sa najvećim ambicijama – poručio je Šoštar.

Posle sedam odigranih kola crno-beli imaju tri pobede i po jedan remi i poraz i sa 10 bodova nalaze se na drugom mestu na tabeli, pet manje od vodećeg Segeda.

Povezana vest:  SP BARSELONA 2013, Srbija sigurna protiv Australije na startu SP

-Prevažisli smo sve probleme koje smo imali, Oradea je jaka ekipa, ali ako ponovimo partije sa Kupa i protiv Segeda, ne bi trebalo da imamo problema u Rumuniji – rekao je Đorđe Tanasković.

Optmista pred put u Rumuniju je i prvotimac Marko Matović.

-Očekuje nas teška utakmica, videli smo na mečevima Kupa Srbije da možemo da igramo protiv najjačih. ne osvrećemo se na problem sa povredma ai idemo po tri boda u Oradeu – rekao je Matović.

Utakmica osmog kola D grupe Lige šampiona Oradea – Partizan na programu je u sredu od 19 sati u Rumuniji.