Vaterpolisti Partizana pobedili su danas Crvenu zvezdu na Tašmajdanu sa 12:6 ;(1:0, 2:1, 5:4, 4:1) u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa prvenstva Srbije.

Crno-bele je do pobede u gostima predvodio Draško Gogov sa sedam golova, dok su se Djordje Tanasković i Nikola Jakšić po dva puta upisali u listu strelaca.

U ekipi Zvezde najefikasniji bio je Srdjan AKsentijević s dva gola.

Povezana vest:  Savić: Protiv Grka, kao protiv Španaca

Trener Partizana Vladimir Vujasinović ocenio je da je njegova ekipa do trijumfa došla zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu.

-Ne zna se koja ekipa je psihološki lošije ušla u meč. Mi smo ipak imali više zdrave pameti u pojedinim trenucima. U nekim bitnim momentima smo bili spretniji i Zvezdi ubacili veliki pritisak. U drugom poluvremenu zaigrali smo znatno bolje. Dobro smo se branili, koristili šanse u napadu i nismo Zvezdi dali šansu da se vrati u meč. Vodimo 1:0, ali ne bi me začudilo da se finalna serija vrati na Tašmajdan. Zvezda ima dobru ekipu, već je pokazala da može da nas dobije na Banjici, ali nadam se da ćemo još jednom ponoviti dobru igru i odbraniti titulu – kazao je Vujasinović.

Povezana vest:  Filipović: Nećemo pritisak, imamo prava da se nadamo zlatu