finale kupa zvezda Partizan soro
Stefanović želi beogradsko finale na fajnal foru

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije (VS S) Marko Stefanović rekao je danas da priželjkuje finale Partizana i Crvene zvezde na završnom turniru Lige šampiona u Beogradu i da očekuje da turnir bude dobro organizovan. Završni turnir vaterpolo Lige šampiona, „fajnal for“, održaće se 31. maja i 1. juna na plivalištu na Banjici, a učestvuju beogradski klubovi Partizan i Crvena zvezda, dubrovački Jug i Barseloneta iz Španije.
Takmičenje od 17 sati otvaraju Partizan i Jug, dok drugo polufinale između Crvene zvezde i Barselonete počinje u 20.15.
-U trenutku podnošenja zahteva za domaćinstvo niko nije mogao da zna koji će se timovi naći u završnici. Mi smo imali vizionarski pristup, verovali u uspeh naših timova, malo smo se i kockali, ali na kraju se isplatilo. Priželjkujem srpsko finale i to je sigurno ono što naš vaterpolo, Beograd i srpski sport zaslužuju – naveo je Stefanović. 

Tribine na Banjici biće kapaciteta oko 5.000 mesta i to je na nivou evropskih i svetskih prvenstava. Imamo zadovoljstvo, ali i odgovornost da takav događaj protekne u najboljem redu i nadam se da ćemo, uz dobar rezultat naših timova, svi položiti ispit – dodao je on.
Stefanović je rekao da je kvalitet srpskog klupskog vaterpola presudio da LEN dodeli Beogradu domaćinstvo „fajnal fora“.
-Imamo jednu od najjačih liga, konkurenciju i odlične rezultate u Evropi i reputaciju dobrog organizatora velikih takmičenja. LEN je to prepoznao i odlučio se za Beograd. Nadali smo se da naši klubovi mogu stići u samu završnicu jer je tek plasmanom Partizana i Crvene zvezde sve dobilo puni smisao – rekao je on.
Generalni sekretar VS S-a istakao je veliko interesovanje medija za predstojeći turnir, pošto je zahtev za akreditacije poslalo oko stotinak stranih i domaćih novinara. Stefanović je najavio da će 1. juna u Beogradu biti održan sastanak LEN-a povodom reorganizacije Lige šampiona na kojem se očekuju važne promene u sistemu takmičenja. Sastanku će prisustvovati i predsednik LEN-a Paolo Bareli.
Povezana vest:  Vaterpolisti sutra počinju takmičenje na finalnom turniru Svetske lige