Vaterpolo klub Partizan saopštio je danas da je novi trener crno-belih Zoran Milenković.On će na klupi crno-belih naslediti Vladimira Vujasinovića, koji trenersku karijeru nastavlja u italijanskom Pro Reku.

Milenković je do sada bio trener drugog tima Partizana – Banjice. Već godinama radi kao trener u Partizanovoj vaterpolo školi.

-U Partizanu sam neprekidno već više od dve decenije i mesto prvog trenera je za mene ogromna čast, ali i obaveza. ;U odnosu na sastav ekipe i na to koliko će klub ispuniti moje želje po pitanju saradnika u stručnom štabu, postavićemo strategije i ciljeve prvog tima, kako za sledeću tako i za naredne sezone – rekao je Milenković.

Povezana vest:  VK Partizan podnosi tužbu zbog Banjice

Osim sa mlađim kategorijama Partizana dokazao se i u radu sa reprezentacijama Srbije.

Kao trener ili selektor vodio je nekoliko generacija kadetske i juniorske selekcije Srbije. Prošle godine bio je selektor juniorske reprezentacije Srbije koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskim igrama u Bakuu.

Milenković se sa Upravom kluba dogovorio dugoročnu saradnju i u narednim danima predstoje razgovori sa prvotimcima.

Povezana vest:  Radnički i Nais podržali Babića

-Poznato je da je Partizan okosnica razvoja vaterpola u Srbiji, a Banjica hram ovog sporta. Potrebna je velika energija, želja i znanje da bi se Partizan vodio u pravom pravcu, posebno u sadašnjoj, teškoj situaciji. Klub će zajedno sa mnom i stručnim kadrom napraviti strategiju, kako u radu prvog tima, tako i u razvoju vaterpolo škole u narednih nekoliko godina – rekao je on.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Crnogorci iznenadili Srbe, Hrvati blizu eliminacije