Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić saopštio je danas spisak od 15 igrača koji će predstavljati Srbiju na finalnom turniru Svetske lige u kineskom gradu Huejdžou od 21. do 26. juna. Od standardnih reprezentativaca na spisku nema Slobodana Nikića i Dušana Mandića. Nikić ima obaveza u Galatasaraju, dok je Mandić povredjen.

-Zbog poznatih razloga ne računamo na Nikića i Mandića koji bi trebalo da nam se priključe po povratku iz Kine. Ove godine FINA je odredila da u svakom meču ekipa bude od 13 igrača koji mogu da se tokom turnira menjaju sa još dvojicom. Rekao sam i ranije da su nama treninzi u prvom planu, a susreti će nam poslužiti da vidimo u kakvom smo stanju – rekao je Savić, objavljeno je na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Povezana vest:  Vaterpolista Nikola Rađen bio pozitivan na kokain?

Srbija je na finalnom turniru Svetske lige u grupi sa Brazilom, Kinom i SAD, dok su u drugoj grupi Grčka, Italija, Australija i Japan.

Reprezentacija Srbije brani trofej u Svetskoj ligi.

Na spisku Dejana Savića su: Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Filip Filipović, Živko Gocić, Viktor Rašović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Sava Randjelović, Stefan Mitrović, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Andrija Prlainović, Gavril Subotić, Duško Pijetlović i Nemanja Ubović.

Povezana vest:  Partizan bolji od Crvene zvezde