Vaterpolo reprezentacija Srbije doputovala je u Beograd iz Kine gde je četvrti put uzastopno osvojila Svetsku ligu.

-Ono što je bitno jeste da smo dobro radili do sada i da smo i ovaj turnir iskoristili za proveru i presek stanja, koje izgleda dosta dobro… Mada, ima još mesta za napredak u igri, kako u odbrani tako i u napadu – rekao je kapiten reprezentacije Živko Gocić novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“.

Povezana vest:  Vujasinović: Težak posao protiv Španije u četvrtfinalu

Srbija je juče u finalu Svetske lige u kineskom gradu Huidžuu pobedila SAD sa 10:6. Pred izabranicima Dejana Savića sada su Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

-Što se tiče konkurencije, biće kao i na svakom olimpijskom turniru, ne mislim da će biti neke razlike zato što će svi biti motivisani i spremni za taj turnir. Biće žestoko, biće velika borba u Riju. Ja se nadam da ćemo zdravi da dočekamo turnir, pa ćemo da vidimo – rekao je Gocić.

Povezana vest:  Filipović najbolji vaterpolista Evrope

Filip Filipović istakao je da njegovoj ekipi nije potrebna euforija pred Igre u Riju.

-Bilo je naporno, ali sad nas čeka najteži deo, mislim na fizičku pripremu. Idemo u Rio s najvećim mogućim željama. Ovaj turnir je pokazao dosta, a možda i ništa… Mi nastavljamo dalje bez ikakve euforije, jer mislim da nam ne treba, nije nam potrebna ni prevelika medijska pažnja – rekao je Filipović.

On je dodao da očekuje da će selekcija SAD, koju sa klupe predvodi Dejan Udovičić, igrati značajnu ulogu u Riju.

Povezana vest:  Hrvatska protiv Srbije u polufinalu EP

-Treba obratiti pažnju na njih i povesti računa o njihovoj igri, koja zaista u nekim trenucima podseća na našu – rekao je Filipović.