Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je u Riju ostvaren veliki uspeh sa tri kolektivna finala, više od Amerikanaca, što je dokaz da smo zemlja sporta.

-Mala smo zemlja, ali imali smo tri velika finala u kolektivnim sportovima, što SAD nemaju. To je izuzetan uspeh, konačno smo došli do zlata. Mogu da kažem da su Gocićeve suze najbolje opisale svu muku do krajnjeg cilja – rekao je Savić na konferenciji za medije na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Povezana vest:  Srbija bolja od Kazahstana, u polufinalu protiv Hrvatske

Savić je ristakao da mu je zasmetalo što je jedna rečenica Andrije Prlainovića izvučena iz konteksta i privlači veću pažnju nego uspeh.

-Takve stvare ne bi smele da se dešavaju. Zemlja smo sporta, a ne žute štampe i abrova – konstatovao je Savić.

On se našalio da ne zna da li je jagnjetina bolja u Brazilu jer nije izlazio iz Olimpijskog sela, ali da igraci znaju jer su išli na „mačevanja“, a što se tice oproštaja Živka Gocića i Slobodana rekao je: Ko kaže?
Kapiten vaterpolista Živko Gocić zahvalio se svima koji su sebe utkali u prvo olimpijsko zlato za Srbiju.

Povezana vest:  Filipoviću uručena nagrada za najboljeg vaterpolistu sveta

-Zahvalio bih se svim ljudima koji su utkali deo sebe u ovaj uspeh, pre svih ljudima iz Saveza, stručnom štabu, igračimaa i našem „Bucku“. Što se tiče finala, sve se videlo u bazenu i nemam šta da komentarišem – poručio je Gocić.

Predsednik Saveza legendarni golman Milorad Krivokapić ozjavio je da su vaterpolisti ponos Srbije.

Povezana vest:  Kovačić: Srbija i Mađarska su favoriti na EP

-Zlatni momci su ponos Srbije, Pozdravio bih Srbije u dijaspori, Kosovu. Slavićemo malo, a onda kreću pripreme za naredne Igre u Tokiju – istakao je Krivokapić.