Partizan je osvojio srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope veterana u kategoriji 35 godina i stariji.

U finalu šampionata održanog u Rijeci, crno-beli su u izjednačenom meču izgubili od mađarskog Buls Blada iz Egera sa 6:5 (2:1, 2:2, 1:1, 1:1).

Većim delom meča igralo se gol za gol. Partizan je na početku poslednje četvrtine još jednom izjednačio (5:5), ali na sredini deonice Eger je došao do novog vođstva za konačnih 6:5.

Povezana vest:  Monako u seriji, pobedio Ren i zadržao prvo mesto Lige 1

Za Partizan su na turniru igrali: Goran Vasiljević, Dejan Studen 1 gol u finalu, Aleksandar Milošević, Marko Marković, Ivan Babić 1, Ivan Nikolić 1, Darko Mrdak 1, Mladen Manojlović 1, Branko Janković, Radovan Kalezić, Nebojša Mitrić, Grujica Medić, Miloš Drobnjak, Marko Đokić, Dušan Paunović. Trener ekipe bio je legendarni olimpijac, šampion sa OI u Meksiku 1968, Dejan Dabović, a njegovi pomoćnici Mirko Bradajić i Todor Petrović.

Povezana vest:  Srbija ostala bez titule, Hrvatska u finalu SP

U takmičenju u kategoriji 35 godina i stariji sve ekipe su se takmičile u istoj grupi, a prve dve su na kraju ušle u finale. Na putu do finala crno-beli su u prvom kolu izgubili od Jadrana iz Herceg Novog (Crna Gora) – 8:6, zatim su sa Buls Bladom odigrali nerešeno (4:4), a potom nanizali tri pobede: nad španskim Real Kanoeom (10:9) italijanskm Euro sportingom (7:6) i ukrajinskim Užgorodom (7:1).

Povezana vest:  Vanja Udovičić: Cilj je finale, bazen van standarda

Kategorija 35 godina i stariji, poslednji dan- finale: Buls Blad (Mađarska) – Partizan (Srbija) 6:5. Za treće mesto: Jadran (Crna Gora) – Real (Španija) 6:5, za sedmo mesto: Euro Sporting (Italija) – Užgorod (Ukrajina) 9:5

Na turniru su Srbiju predstavljala još dva beogradska kluba. „Pijani somovi“ su osvojili bronzu u kategoriji 30 godina i stariji, a Beograd je u istoj konkurenciji bio sedmi.