Trener vaterpolista Partizana Zoran Milenković rekao je večeras da su crno-beli u finalu Kupa Srbije na pravi način opravdali ulogu favorita i dodao da će osvojeni trofej biti podstrek njegovoj ekipi za nastavak sezone.

-Od samog početka smo želeli da nametnemo naš ritam i u tome smo uspeli. Na pravi način smo izneli ulogu favorita. Ovo je veliki podstrek za perspektivnu ekipu, koja i pored praznog džepa vredno radi i želi da napreduje. Oni treba da ostanu kod kuće jer je to nešto najbolje što Srbija ima u mlađim snagama. I u drugim klubovima ima odličnih igrača i zato bi bilo dobro da ostanu u svojoj zemlji – rekao je Milenković.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog dali krv u Kragujevcu

Vaterpolisti Partizana odbranili su trofej u Kupu Srbije, pošto su u niškom Čairu u finalu pobedili Crvenu zvezdu sa 8:5.

-Ušli smo maksimalno ozbiljno u meč. Ovo je kruna prvog dela sezone. Ponosan sam na momke, trener čitav klub – rekao je kapiten Partizana Nikola Jakšić.

Vaterpolista Partizana Radomir Drašović naveo je da se njegova ekipa nije opustila posle prve četvrtine koju je dobila sa 4:0.

Povezana vest:  Zoran Babić novi predsednik Vaterpolo saveza Srbije

-Jednostavno, igrali smo onako kako smo se dogovorili, nismo iskakali iz sistema. Sve je teklo kako treba. Pehar je došao ka kruna velikog tromesečnog rada i napretka u igri i formi – rekao je Drašović.

Kapiten Crvene zvezde Branko Peković rekao je da je utakmicu odlučio loš početak njegove ekipe.

-Odlučio je naš loš početak. Čestitam Partizanu na pobedi ali i mojim drugovima jer smo se potrudili da pružimo jak otpor. Hvala navijačima oba tima na sjajnom atmosferi i Nišu na besprekornoj organizaciji – rekao je Peković.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog u teškoj grupi kvalifikacija za LŠ