Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da trenera čine rezultati, za koje je kazao da su neverovatni u poslednje tri godine.

-Rezultati čine trenera, a rezultati koje postiže vatepolo reprezentacija poslednje tri godine su neverovatni. Stalno pokazujemo da je nemoguće – moguće – rekao je Savić novinarima u Beogradu.

Savić je drugu godinu za redom proglašen za najuspešnijeg trenera u izboru Olimpijskog komiteta Srbije. On je naveo da Veliku zahvalnost duguje igračima, stručnom štabu i čitavoj organizaciji.

Povezana vest:  Italija izbacila Mađare, u polufinalu sa Srbijom

-Rezultati su ti, realno, zbog kojih sam ja najuspešniji trener – kazao je Savić.

Reprezentacija Srbije u vaterpolo je pod njegovim vođstvom osvojila svako veliko takmičenje na kom je učestvovala.

Savić je rekao da mu motiv za dalji rad ne nedostaje.

-Za pravog čoveka i sportistu, motiv se uvek nađe.  Takmičar sam i motiva će uvek biti na pretek – rekao je on.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan pobedio Jug u Dubrovniku

Kako je rekao, novi ciklus u vaterpolo reprezentaciji počeo je odmah posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

-Odmah smo počeli novi ciklus sa istim ciljem. Treba praviti tim, koji će se iskristalisati 2019. godine. Bitno je da smo zadržali kostur iz Rija koji treba da bude to i u Tokiju. Moj zadatak je da uklopim sve ostale igrače u system – rekao je Savić.

Povezana vest:  Vaterpolisti Zvezde slavili u Monpeljeu

Njega krasi mirnoća pored bazena tokom utakmica, za šta je rekao da je „stvar treninga“.

-Sigurno je da u meni kulja, u toku utakmice i posle nje. Svaki trener mora da bude miran i to prenosi na igrače jer se odmah prebaci na njih ako se pokaže slabost – rekao je Savić.