slobodan_soro_vat_parSVETSKA LIGA

 

Vaterpolisti Srbije bolji od Hrvatske

 

Srbija je imala snage da posle odličnog početka protivnika i vođstva od 3:0 uhvati ritam i pobedi sa 9:8. Sutra će se protiv Australije naši delfini boriti za prvo mesto u grupi koje u petak za rivala u četvrtfinalu donosi Kinu.

Nervozan početak i nerviranje zbog sudijskih odluka obeležili su start reprezentacije Srbije. Na drugoj strani miran protivnik, stabilan sa igračem više. Posle 0:3 tek je Udovičić iz kontre pogodio mrežu. Kako je vreme odmicalo igra je postala stabilnija mada su stalna isključenja remetila oba rivala. Prvi put je Avramović izjednačio na 4:4 ali treba istaći odličnu igru strelca i asistenta Vapenskog. Hrvati su još dva puta imali prednost a problem više je bilo što je Filipović sa tri lične već u drugom delu završio utakmicu. Na sreću Soro je uhvatio ritam, imao seriju odličnih odbrana i dosta je uneo sigurnost u našu odbranu.

Povezana vest:  Partizan lagano sa Beogradom

U trećoj četvrtini Pijetlović je izjednačio a do prvog vođstva Srbija je stigla preko odličnog Prlainovića. Udovičić tada matira Pavića za 8:6. Prethodno je u istom napadu pogodio mrežu ali je gol poništen. Imao je petlju da ponovo šutira i bude precizan. Tada je već sve bilo rešeno. Hrvatska je smanjila gol razliku u samom finišu utakmice.

Na konferenciji za medije selektor Hrvatske Ratko Rudić je čestitao Nišu na organizaciji i Srbiji na pobedi.

Povezana vest:  Vujasinović novi trener VK Novi Beograd

– Dobra utakmica, zadovoljan sam. Imali smo dobar start ali je snaga i koncetracija Srbije presudila.Kasno smo počeli sa pripremama ali želimo i ovde da nparvimo rezultat.

Dejan Udovičić je čestitao prvo svojim momcima:

– Nismo bili u pravom ritmu posle Južne Afrike. Pružili smo i više od očekivanog. Čeka nas Australija i nadam se da će publika biti naš igrač više. Rival je u punoj formi kao i Amerika i trebaće nam dosta snage i pomoći sa tribina da bi stigli do pobede.

Kapiten Vanja Udovičič se zahvalio navijačima na podršci:

– Pomogli su nam kao i uvek do sada i siguran sam da će iz dana u dan dolaziti u sve većem broju. Malo je ekipa koja može protiv tima kao što je Hrvatska da stigne 0:3 i zbog toga sam zadovoljan. Idemo dalje, ima dosta vremena i rada za sledeće utakmice i takmičenja.

Povezana vest:  Savić: U Riju će svi hteti da nam otkinu glavu

 

Bazen Čair. Gledalaca 2500. Sudije: Gomez (Italija), Fernadez (Španija). Isključenja:Srbija 13 (6), Hrvatska 17 (6).

SRBIJA: Soro, Avramović 1, Gocić, Udovičić 2, Vapenski 1, D.Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić, Radjen, Filipović, Prlainović 2, Mitrović, G.Pijetlović.Selektor: Udovičić.

HRVATSKA: Nižić, Burić, Bošković, Dobud 2, Joković 1, Karač, Marković , Bušlje 2, Sukno, Muslim 3, Paškvalin, Obradović , Pavić.Selektor: Rudić.