Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je njegova podmladjena ekipa u današnjoj utakmici protiv Slovačke i pobedi od 11:2 uradila sve kako je bilo planirano.

Vaterpolisti Srbije pobedili su danas u Bečeju Slovačku sa 11:2 (3:0, 3:1, 2:1, 3:0), u utakmici poslednjeg kola Grupe A u Svetskoj ligi. Olimpijski, evropski i svetski šampioni poveli su sa 3:0 i 6:1 i bez problema ostvarili pobedu. Finalni turnir Svetske lige, na kome će Srbija braniti titulu, biće odigran u drugoj polovini juna u Moskvi.

-Odbana je najvažniji segment i bila je dobra. U ovakvim mečevima mladi igrači su pod tremom, ali je na kraju sve bilo kako smo planirali. Važan je rad – rekao je Savić posle utakmice, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Kapiten Srbije Strahinja Rašović ocenio je da je dobra odbrana bila ključna za pobedu.

-Naš ritam je bio sve vreme i zaslužena pobeda. Čestitam i debitantima na igri – rekao je on.

Reprezentativac Srbije Gavril Subotić rekao je da je ekipa bolje odigrala nego u prvom delu takmičenja u Novakiju, gde je Srbija pobedila posle peteraca.

Povezana vest:  Novi poraz vaterpolista Zvezde u LŠ, Steaua bolja

-Jasno je da ima prostora za napredak. Slede nam pripreme u Djenovi i to će biti korisno za mlade igrače – dodao je on.

Reprezentativac Nebojša Toholj rekao je da mu je čast što je deo ekipe.

-Zadovoljsvo je zbog igre i pobede. Trudili smo se da opravdamo poverenje selektora Savića. U odnosu na meč u Novakiju delovali smo mnogo bolje – rekao je Toholj.

Povezana vest:  Beograd domaćin EP u vaterpolu 2016.

Reprezentacija Srbije sutra putuje u Djenovu, a u ekipi će umesto Tomića biti Sava Randjelović.