reprezentacija_srbije_pobeda_nisSVETSKA LIGA

Dejan Udovičić: Imali smo sreće i bili smo bolji!

 

U sjajnoj atmosferi, posle izvođenja peteraca Srbija je osvojila Svetsku ligu.Po završetku utakmice koja je obilovala sjajnim elementima naša reprezentacija je pokazala stari kvalitet. I kada je Crna Gora vodila sa dva razlike udovičićev tim se nije predavao, našao je načina da od 5:7 dodje do remija. Uzbudljiv finiš najboljih svetskih reprezentacija i na kraju peterci. Soro je odbranio Daniloviću i Zlokoviću, naši kvartet Filipović, udovičić, Prlainović i Pijetlović je bio nepogrešiv.Slavlje je počelo.

Na konferenciji za medije velika zahvalnost Nišu, organizatorima za koje je kapiten Udovičić rekao da su postavili nove standarde.Novinari su junake pobede dočekali aplauzom a Vanja se zahvalio medijima na saradnji.

Povezana vest:  Prlainović: Očekuje nas zanimljivo i neizvesno SP

– Ovde smo kod kuće.Imali smo težak put, četiri jaka trijumfa.Mnogi su govorili da rezultat nije njima bitan ali u bazenu je bilo drugačije. Svi smo sada zadovoljni jer je nama drago da smo slavili pred ovom sjajnom publikom.Ovo je za divljenje šta smo napravili-rekao je Andrija Prlainović.

Filip Filipović je dodao:

-Niš ću da pamtim celog života. Hvala organizaciji, hvala ljudima jer je neverovatno šta smo uradili.Slatka pobeda.Prvo takmičenje, bilo teško fizički.Uradili smo više od očekivanog.Grad i publika to je fantastično.

Slobodan Soro, junak utakmice rekao je:

– Ponovo smo najbolji u Svetskoj ligi. Druga stvar je naš karakter jer svi igramo jedan za drugog.Zajedno smo uvek i plod takve igre je pobeda.Sada ide Oradea ali nam brzo stiže i Zagreb.

Povezana vest:  Juniori Srbije ubedljivi protiv Australije na startu SP

Kapiten Vanja Udovičić:

– Mediji su takodje bili deo spektakla i hvala vam.Pun pogodak je Niš sa neverovatnom organizacijom. Pomagali su nam gradjani i sa njima smo lakše stigli do cilja. ovo takmičenje već zabvoravljamo.Okrećemo se narednim i moramo da vidimo šta nam je prioritet. Nikada se ne predajemo.Videlo se to i kada smo iz minusa stizali do pobede.uzimamo primat u svetu. Cilj je London ali ni jedno takmičenje ne preskačemo.

Soro se osvrnuo na pririsak:

– Nemam šta da kažem jer smo sve izdržali.Ne razumem grupu crnogorskih navijača, onakvo vredjanje je za mene nezamislivo.Ali nemojmo o tome, da ne kvarimo slavlje.Posle Hrvata nismo spavali do četiri ujutru.Na kraju je sve ispalo kako treba

Povezana vest:  Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili Kup Srbije

O petercima je Prlainović kazao:

– Ranije sam stalno gubio, sada je krenulo.Bili smo koncentrisani, golman nije bio ni blizu da odbrani. Soro je odbranio dve i to je bilo dovoljno.

Selektor Dejan Udovičić je čestitao ekipi:

– Zaslužili smo sreću, manje smo grešili. Imali smo dobru pripremu.O atmosferi nemam šta da kažem bila je fantastična.

Petar Porobić je čestitao Srbiji:

– Ravnopravna utakmica.Bilo bi mnogo da smo posle Amerike i srbiju savladali na peterce. Hvala niškoj publici koja nam je pomogla da stignemo do ovakvog rezultata. Ispunilo smo cilj.Nastavljamo saradnju sa Srbijom koja će biti još bolja.