Srbija je poražena od Francuske potpuno zasluženo i prvi put u istoriji će se boriti za deveto mesto na Evropskom prvenstvu. Rival je bio bolji sve vreme, tačnije do poslednjih nekoliko minuta kada je Srbija uspela da nadoknadi 6:9 iz treće četvrtine. Mandić je pogodio za 9:9. Potom je Marzuki iskoristio igrača više a Mandić sa igtačem više pogodio odličnog Fontanija i ostalo je 10:9 za protivnika.

Povezana vest:  Ocena selektora Udovičića

Loše je Srbija počela, igrač više je sve vreme bio ogroman protivnik. Malo toga je u napadu polazilo za rukom srpskim vaterpolistima. Francuska je vodila 3:0, 5:3, 7:4, 9:6. Kad god je bila prilika da se uhvati priključak lošim izborom šuta Srbija je srljala u poraz. Problem je bio i crveni karton Raduloviću pa se napad sveo na pokušaje Mandića i Strahinje Rašovića koji su šutirali 21 puta i postigli šest golova.

Povezana vest:  Filipović: Zanima nas samo pobeda protiv Partizana

Veliki broj nervoznih, uplašenih igrača za ovakvu utakmkicu da se postigne rezultat. Činilo se na kraju posle jedinog izjednačenja Mandića da neke nade ima. ALi Francuska je zasluženo pobedila.

– Čestitam Francuskoj, Imali su kontrolu igre i rezultata, iscrpeli su nas fizički. Ne može sve da stane u poslednji šut. Igrali smo samo četiri minuta kako treba. Čestitam još jednom posebno Kobeščaku – rekao je Savić.

Povezana vest:  Hrvatski vaterpolisti zbog kvara prenoćili na aerodromu

Strahinja Rašović je rekao:

– Izgubili smo, bili su bolji. Ne znam šta da kažem. Opet smo imali pritisak, nervozu koja nas krasi. To nismo mi.

Srbija za dva dana igra u razigravanju za deveto mesto sa Holandijom u 13.30.

Foto: Aleksandra Krupanič za VSS