Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je danas da je cilj svih selekcija da s vrha skinu njegovu ekipu, ali da njegovi igrači zbog toga nisu pod pritiskom i da se koncentrišu na svoju igru.

-Ovo je prvenstvo gde svi žele da nas sruše i po tome će ostati zapamćeno. Nije borba za medalju već borba za skidanje Srbije sa trona. ;Pritisak nije bio samo u Riju već protekle tri godine. Zato smo se dogovorili da ova sezona bude rasterećena. Zato smo sa jedne strane relaksirani, ali sa druge znamo naše ciljeve i koncentrisani smo na ono što Srbija treba da uradi – rekao je Savić.

Povezana vest:  Prlainović: Pobeda u Kragujevcu približava nas tituli

Prvi od tri slobodna dana bez utakmica na Svetskom prvenstu, srpski igrači su iskoristili za odmor, a jedini trening su održali na bazenu Komjadi u 14 časova.

-Nisam siguran da smo pokazali najviše, ali najbitnije je da smo ostvarili prvi cilj, da budemo prvi u grupi. Takmičenje tek sada počinje. Četvrtfinale je uvek mač sa dve oštrice a posle dosta zavisi i od kostura – rekao je Savić.

Srbija će utorak umesto u 20.30 igrati u 16.10 sa pobednikom duela Australija – Brazil.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Novi cilj srpskih vaterpolista su OI u Londonu

-Gledamo sve ekipe i sve ih respektujemo. Mi jesmo favoriti u tom meču i znamo zašto smo ovde. Do kraja turnira utakmice će biti na nož. Rival nije bitan, bitna je koncentracija na našu igru – rekao je selektor Srbije.

Na pitanje kako komentariše ostale reprezentacije na turniru, Savić je rekao da nema velikih iznenadjenja.

-Nema velikih iznenadjenja. Grčka i Španija mogu mnogo bolje. Italija je pokazala najviše što se tiče priprema i nastavlja sa izuzetnim igrama. Madjari na domaćem terenu možda osećaju pritisak, a sa druge strane mislim da su možda najviše euforični. SAD je pokazala i u Svetskoj ligi vrhunski nivo vaterpola, ali su silom prilika ispali – rekao je Savić.

Povezana vest:  Vaterpolo savez prvi uskladio Statut sa Zakonom o sportu

Na pitanje kako se igrači opuštaju, Savić je rekao da ne zna.

-Ne znam kako se igrači opuštaju, ja sam uvek u radnom odnosu. U suštini imamo pripreme kroz posmatranje snimaka. Gledaćemo zajedno na bazenu, ako ne bude televizijskog snimka. Napravićemo teži trening da bi uhvatili ritam sa ekipom koja je igrala osminu finala – kazao je on.