vaterpolo_reprezentacija_u_bazenu

OI LONDON 2012

Selektor SAD: Vaterpolo turnir u Londonu najneizvesniji ikad

 

Trener vaterpolo reprezentacije SAD Teri Šreder ocenio je danas da će predstojeće Olimpijske igre biti najneizvesnije do sada, kao i da je reprezentacija Srbije favorit za zlato u Londonu, ali i da bi voleo da se njegov tim nađe u finalu.

-Ovo će biti najneizvesnije OI do sada. Za medalju će se boriti sedam ili osam ekipa. Rezultat će biti pitanje priprema, forme i uigranosti ekipe – rekao je Šreder.

Povezana vest:  Savić: Mogli smo ubedljivije da pobedimo SAD

-Srbija ima najkonstantnije rezultate, bila je svetski i evropski šampion, tako da je najveći favorit. Osim nas, tu su i vladajući olimpijski šampioni Mađari, svetski prvaci Italijani kao i Hrvatska i Crna Gora, koje nikako ne treba izostaviti – dodao je on.

Šreder je ocenio da je glavna prednost Srbije „kvalitet igrača na svim pozicijama“, i kazao je da je su vrline njegovog tima uigranost i iskustvo.

-Srbija ima izuzetno kvalitetne igrače na svim pozicijama. Dobro se poznaju i odlično igraju. Imaju nekoliko mladih i energičnih igrača, ali i neke vrlo iskusne. U vaterpolu su najvažniji kolektiv i uigranost tima. Mi imamo iskusne igrače, od kojih su neki zajedno već 12 ili 14 godina, tako da je iskustvo naš najveći kvalitet – kazao je strateg tima SAD.

Povezana vest:  Svi učesnici završnog turnira žele da osvoje Kup Srbije

On je dodao i da bi voleo da njegov tim, kao u Pekingu, ponovo stigne do finala, ali da ovoga puta osvoji zlato.

-Želimo da osvojimo zlato. Trudimo se da damo sve od sebe i stignemo do finala. Ako to uspemo nadam se da možemo biti šampioni. Voleo bih da odlučujući meč bude protiv Srbije – kazao je trener Šreder.

Povezana vest:  Marijan: Prihod od ulaznica ide u humanitanre svrhe

Tim SAD nalazi se na pripremama u Beogradu i na Banjici trenira sa ekipom Partizana.

-Trudimo se da treniramo sa najboljim timovima na svetu, zato smo I ovde sa Partizanom. Treba nam dobra konkurencija, naši igrači su trenirali protekle sezone u SAD sada nam trebaju utakmice i treninzi – kazao je Šreder.