Utakmice sa Egerom i Segedom priprema za Olimpijakos

 

igor_milanovic_vat_part_trenerTrener vaterpolo kluba Partizan Igor Milanović rekao je da će njegova ekipa predstojeće utakmice sa Egerom i Segedom u Evrointer ligi iskoristiti kao pripremu za meč sa Olimpijakosom u Evroligi, ali da će u duelima sa mađarskim timovima svakako ići na pobedu.

Vaterpolisti Partizana u nedelju od 19 sati na Banjici igraju protiv Egera, a dva dana kasnije od 20 sati protiv Segeda, u utakmicama u Evrointer ligi.

-Predstojeće utakmice nam mnogo znače, jer ćemo ih iskoristiti da se što bolje pripremimo za veoma važan meč sa Olimpijakosom u Evroligi. Nećemo da jurimo rezultat protiv mađarskih ekipa, ali svakako ćemo ići na pobedu – rekao je Milanović.

Povezana vest:  Savić: Rezultat u senci dobre atmosfere i vrhunske publike

Trener šampiona Srbije rekao je da će predstojeći mečevi pokazati u kakavoj su formi njegovi igrači, posle kratke pauze zbog novogodišnjih praznika i istakao da će Partizan igrati u najjačem sastavu.

Istakao je da će Partizan igrati u najjačem sastavu, ali da Duško Pjetlović ima problema sa povredom prepone i da najverovatnije neće igrati u nedelju, kako bi se što bolje pripremio za utakmicu u Evroligi.

Vaterpolisti Partizana će danas igrati protiv Tenta, utakmicu trećeg kola domaćeg šampionata, dok će u četvrtak i petak trenirati sa igračima Budvanske rivijere.

-Sparing sa Budvom je dobra stvar, koristićemo treninge za brušenje forme i uvođenje igrača u taktiku. Treniraćemo napade sa igračem više i igračem manje – dodao je on.

Vaterpolista Partizana Miloš Korolija ocenio je da je Partizan kvalitetnija ekipa od Segeda i rekao da veruje da će crno beli ostvariti pobedu. Korolija se u Partizan vratio upravo iz te mađarske ekipe.

Povezana vest:  Prlainović: Protiv Mladosti nema tajni

-Da je suprotna situacija bilo bi emocija, ovako utakmicu sa Segedom doživljavam kao svaku drugu. Ne očekujem lake utakmice, ali nadam se da ćemo ih odigrati na pravi način i dobro se spremiti za ključni meč sa Grcima – rekao je Korolija. – Seged je dobra ekipa, igra brže nego prošle sezone, ali su slabiji u pozicionoj odbrani i napadu. Mislim da su za nijansu slabiji nego prošle sezone, ali očekujem dobar meč.

Igrač crno belih Luka Mirković rekao je da se nada da će Partizan nastaviti sa dobrim igrama iz prošle godine.

Povezana vest:  Savić pozvao 23 igrača na pripreme pred odlazak u Zagreb

-Nadam se ssto boljim igrama. Iskoristićemo ove utakmice da se što bolje pripremimo za Olimpijakos. Meč sa Egerom nam dolazi u pravo vreme. Prošle sezone smo igrali sa njima dve jake utakmice, ne ‘leže’ nam, ali evo prilike da pokažemo suprotno – rekao je on.

Partizan je u dosadašnjem toku takmičenja u Evrointer ligi odigrao šest utakmica i ostvario svih šest pobeda.

Crno beli će u nedelju 17. januara od 19 sati u Beogradu igrati protiv Olimpijakosa, utakmicu trećeg kola Grupe C u Evroligi. Srpski šampion je do sada ostvario dve pobede u grupi, dok grčki tim ima skor od pobede i poraza.