vanja_udovicic_fina_kup_2010FINA KUP

Srbija deklasirala Hrvate u finalu

 

Srbija – Hrvatska 13:7 (4:0,2:3, 5:3, 2:1)

 

Bazen: Jon Aleksandresku. Gledalaca. Sudije:Koganov (Azerbejdžan), Golderberg (SAD). Igrač više: Srbija 8 (8), Hrvatska 11 (3)

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić 3, Udovičić 3 , Vapenski, D.Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić, Miličić, Filipović 3, Prlainović, Mitrović 2, G.Pijetlović.Selektor:Udovičić

HRVATSKA: Brzica, Burić, Bošković, Dobud, Joković, Karač 1, Muslim, Bušlje 2, Sukno 3, Barać 1, Hinić, Buljubašić, Pavić.Selektor: Rudić.

Srbija je prvi put pobednik Svetskog kupa. Hrvatska je deklasirana u velikom finalu.

Četvrti duel velikih rivala, prvi u jednom finalu od kada Srbija igra kao samostalna država. Plasmanom u završnicu obe selekcije više nego zadovoljne. Srbija jer je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja, posebno posle uspešne nedelje u okviru Svetske lige a Hrvatska takodje zbog još jednog odličja koje predstavlja psihološku siguronost koju će kao domaćin imati na EP u svom Zagrebu.

Povezana vest:  Partizan rutinski do pobede nad Jadranom

I pored rasterećenja oba sastava su naravno računali na samu pobedu.

Prva četvrtina sjajna za Srbiju.Čak četiri gola u mreži nemoćnog Pavića.Dva puta ga je savladao Živko Gocić sa igračem više a dva pta golovima koji su bili jedan lepši od drugog Vanja Udovičić. Srbija je iskoristila obe situacije sa igračem više, Hrvatska ni jednu od tri. Soro za sada četiri odbrane.

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana osvojili Kup Srbije

U drugoj četvrtini početak dobar na obe strane. Karač smanjuje a Filipović kroz glavu Pavića za 5:1. Posle prekršaja Prlainovića Sukno je precizan iz peterca .Na plus četiri vraća Stefan Mitrović. Posle serije grešaka na obe strane Bušlje sa igračem više 4 sekunde pre kraja smanjuje ne 6:3.Zatim sudije ne sankcionisu odbranu sa dve ruke posle udarca Udovičića sa centra. Nastaje gužva u kojoj Bušlja „mazi“ Gocića i dobija isključenje .

Presing Hrvata ne daje rezultat. Srbija je raspoložena, neumoljiva sa igračem više, perfektna sa igračem manje. Soro brani sve. Filipović. Nikić, Udovičić, Mitrović su precizni. Bilo je 10:4. Hrvatska je ostala bez Burića i Dobuda ,iybacaj sa pravom zamene. Sukno sa igračem više smanjuje.Ista priča se ponavlja i neki trenutak kasnije. Sa igračem više Bušlje za 10:6.Mir vraća fenomenalni Gocić.U poslednjem napadu Barać „kači“ Filipovića i to je izbačaj i igrač više. Udovičić traži tajm aut.

Povezana vest:  Vujasinović: Pobeda protiv Špandaua za samopouzdanje

Realizacija je preko Pijetlovića u poslednjoj četvrtini 12:6. Smanjuje Sukno, najbolji strelac turnira. Aplauze dobija zatim Filipović, fantastičnom golom.

Najbolji golman turnira je zvanično Soro, najbolji strelac Sukno a prvi igrač Vanja Udovičić.