Andrija Prlainovic_oi_2012
Srbija i Crna Gora podelile bodove

Vaterpolo reprezentacija Srbije odigrala je danas nerešeno sa Crnom Gorom 11:11 (3:1, 1:2, 4:5, 3:3), u trećem kolu Grupe B na Olimpijskim igrama u Londonu.  Vaterpolisti Srbije su u prva dva kola pobedili Mađarsku i Veliku Britaniju. Najefikasniji u srpskom timu bio je Andrija Prlainović sa pet golova, Filip Filipović i Vanja Udovičić postigli su po dva, a Duško Pijetlović i Slobodan Nikić po jedan pogodak.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EVROLIGU, Crvena zvezda izgubila od Primorja

Za ekipu Crne Gore Aleksandar Ivović dao je tri, Mlađan Janović dva, a Boris Zloković, Vjekoslav Pasković, Nikola Janović, Predrag Jokić, Draško Brguljan i Aleksandar Radović po jedan.

Reprezentativci Srbije su, kao i u prethodnom meču, igrali promenljivo, ali ovoga puta nisu došli do pobede, iako su dva minuta pre kraja utakmice imali dva gola prednosti.  „Orlovi“ su dobro počeli meč i od samog početka vodili, a Crnogorci su do prvog izjednačenja došli tek dva minuta pred kraj prvog poluvremena, ali je potom Prlainović golom odveo Srbiju na pauzu sa prednošću.

Povezana vest:  Kragujevčani lako do pobede protiv Galatasaraja

Treća četvrtina „pripala“ je Crnogorcima, koji su tu deonicu dobili sa 5:4 i u poslednju ušli sa nerešenim rezultatom. Najraspoloženiji srpski vaterpolista u tom periodu igre bio je Udovičić sa dva pogotka.

Srbija je dobro počela poslednju deonicu i golovima Nikića i Prlainovića ponovo došla do dva gola prednosti, ali su protivnici pogocima Ivovića i Janovića u poslednja dva minuta meča ipak došli do izjednačenja. Srbija će u četvrtom kolu igrati protiv SAD, u subotu u 20.40.

Povezana vest:  Zvezda sigurno pobedila u prvom derbiju sezone