dejan savic

Savić: Turniru u Beogradu je pokazao dobre i loše stvari

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je zadovoljan odrađenim pripremama, iako ekipa ima mesta za napredak.
Srbija je osvojila trunir „Čeitiri nacije“ u Beogradu, a Savićevi izabranici su bili bolji od Kine (16:3), Kanade (11:7) i SAD (14:12).
-Ovaj turnir predstavlja završni trening i pripremu za Svetsko prvnstvo, pokazao nam je i dobre i loše stvari u igri. Pre svega mislim na veliki broj primljenih golova. Nadam se da će drugačija situacija biti u Barseloni. Fizički smo spremni za ono šta nas ceka, ostaje samo da psihički budemo spremni za SP – rekao je Savić.
On je istakao da je meč sa Australijom, 22. jula, najvažniji na šampionatu u Barseloni.
-Kao i obično najvažniji je prvi meč na turniru koji igramo sa Australijom i cilj je da što lakše obezbedimo prolaz u sledeću fazu. Momci imaju slobodno do petka uveče – dodao je Savić.
Reprezentativac Filip Filipović rekao je da se Srbija na najbolji način spremila za Svetsko prvenstvo. 
-Ovo je bila uvertira za ono što nas čeka u Barseloni, mada turnir je mogao da bude i bolje organiozovan. Ovo je ispod svakog nivoa. Verujem da će u Španiji biti mnogo bolja organizacija. Nama je najvažniji kako ćemo se u glavama spremiti za svetski šampionat i prvog rivala na turniru Australiju moramo da shvatimo najozbiljnije – rekao je Filipović.
Selektor SAD Dejan Udovičić rekao je da Amerikanci stvaraju ekipu za Olimpijske igre u Riju i da će pokušati da smanji razliku u odnosu na evropske reprezentacije.
-Nama je ovo bio izuzetan trening za Svetsko prvenstvo. Još se uigravamo i upoznajemo, kako vreme odmiče biće to sve bolje. Nama će najvažnija biti utakmica u osmini finala, posle koje ili idete kući ili nastavljate borbu za visok plasman – rekao je Udovičić.
Srbija će na SP u Barseloni igrati u grupi C sa Mađarskom, Australijom i Kinom.

Povezana vest:  Vaterpolisti Zvezde na fajnal-foru Kupa Srbije