dejan_udovicic_kznEP HRVATSKA 2010

Udovičić: Napravili smo mnogo grešaka

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić ocenio je da je njegova ekipa napravila Previše grešaka u porazu od Mađarske na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

-Tek smo na kraju počeli više da se koncentrišemo na to da igramo na svoj prepoznatljivi način. Pre toga nismo iskoristili veliki broj prilika za golove. Ako promašite svoje šanse, ekipa kao što je Mađarska to ume da iskoristi. Danas su Mađari zasluženo pobedili – kazao je Udovičić na konferenciji za novinare posle utakmice u kojoj je Mađarska pobedila sa 9:6.

Povezana vest:  Krivične prijave protiv dvojice vaterpolista Partizana

Selektor Mađarske Deneš Kemenji rekao je da je njegovoj ekipi mnogo značilo što je, za razliku od Srbije, imala podršku nekoliko stotina navijača na tribinama zagrebačkog bazena Mladost.

-Tajna naše pobede je u tome što smo danas imali osam igrača – sedmorica su bila u bazenu, a osmi je bila publika. Srbija je pre početka utakmice bila favorit, pa smo mi ovaj duel odigrali bez ikakvog pritiska – naveo je Kemenji.

Povezana vest:  Savić posle Španije: Prava trening utakmica, da vidimo gde smo

Vaterpolista Srbije Filip Filipović bio je razočaran zbog poraza, ali je istakao da ekipa još ima šanse za osvajanje medalje.

-Iako je Madajarska jedan od favorita za osvajanje medalje, danas smo igrali baš loše. Siguran sam da ćemo u narednim mečevima biti bolji i boriti se za neko od odličja – izjavio je Filipović.

Povezana vest:  Prlainović: Radujem se povratku u bazen

Najbolji strelac Mađara u današnjoj utakmici bio je Norbert Madaraš sa tri gola.

-Veoma sam srećan jer je ovo naša prva pobeda protiv Srbije još od Olimpijskih igara 2004. godine. Danas smo imali ogromnu želju da trijumfujemo – istakao je Madaraš.