dejan_udovicic_i_ekipa_u_bazenuEP HRVATSKA 2010

Srbija izgubila od Mađarske u derbiju drugog kola

 

EP HRVATSKA 2010

Srbija izgubila od Mađarske u derbiju drugog kola

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je danas od Mađarske sa 9:6 (2:1, 1:2, 4:0, 2:3) u derbi utakmici drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Najefikasniji igrači bili su Norbert Madaraš i Filip Filipović sa po tri pogotka.

Mađarima je ovo bila druga pobeda na turniru, dok je Srbija zabeležila prvi poraz. Od prvog sudijskog zvižduka Mađari su delovali spremnije I angažovanije, a poveli su golom Petera Biroša. Izjednačio je Filipović, ali je novu prednost Mađarskoj doneo Daniel Varga. Mađarska je na početku druge četvrtine golom Madaraša došla do vođstva od 3:1, ali je Srbija do kraja ovog perioda uspela da izjednači pogocima Filipovića i kapitena Vanje Udovičića.

Povezana vest:  "Swimmingworld": Pijetlović najbolji vaterpolista sveta

Pitanje pobednika rešeno je u trećoj četvrtini, koju su Mađari dobili sa 4:0. Golovima Norberta Hošnjanskog, Gabora Kiša, Madaraša i Ištvana Sivoša olimpijski prvaci poveli su sa 7:3.

U ovom periodu Srbija nikako nije uspevala pronađe put do mreže Mađarske, izabranici Dejana Udovičića mnogo su grešili u napadu I veoma loše rešavali situacije sa igračem više. Srbija je tek četiri minuta pre kraja utakmice postigla novi gol, a strelac je bio Filipović, ali je veoma brzo Madaraš povisio na 8:4.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog protiv Matara u četvrtfinalu Kupa Evrope

Pogocima Udovičiha i Prlainovića iz peterca Srbija je smanjila na 8:6, ali je u poslednjim trenicima meča preciznim udarcem Kiš potvrdio ubedljivu pobedu Mađarske. U prve dve današnje utakmice ove grupe Nemačka je savladala Rusiju sa 7:6, a Rumunija je bila bolja od Španije sa 11:10.

Sutra je slobodan dan na šampionatu, a u sredu od 10 sati selekcija Srbije igra protiv Rusije.

Povezana vest:  Radnički se sa Olimpijakosom sprema za Vuljagmeni