nole_olimpijada_slavi

Đoković: Protiv Mareja želim da nastavim u istom ritmu

 

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da želi da u polufinalu protiv Britanca Endija Mareja ponovi igru iz današnjeg duela sa Žo-Vilfredom Congom na Olimpijskim igrama u Londonu.

-Igrao sam sjajno i iskreno se nadam da mogu da nastavim u tom ritmu i u narednom meču. SVestan sam da ću morati da odigram najbolje što znam da bih pobedio Endija Mareja. On ovde na Olimpijadi pruža impresivne partije, a pre par nedelja je igrao i finale Vimbldona – rekao je Đoković posle pobede nad Congom sa 2:0 (6:1, 7:5).

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Mečevi Tipsarevića i Troickog pomereni zbog kiše

Marej će imati u Londonu imati veliku podršku domaće publike, a srpski teniser je istakao da je navikao da protivnici dobijaju veću podršku navijača.

-Podrška je uvek dobrodošla, sa jedne strane on podnosi dosta pritiska i očekivanja ovde jer je domaći igrač i favorit za finale. Nije mu to prvi put, svake godine na Vimbldonu od njega se očekuje mnogo, a sa druge strane ja sam imao dosta tih mečeva protiv igrača koji su dobijali veću podršku publike. Nije mi prvi put, znam da se postavim, iskreno, to me dodatno motiviše da se pokažem u pravom izdanju – kazao je Đoković.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Sutra počinje US Open, Đoković brani titulu

Drugi teniser sveta je rekao da je meč sa Congom bio nezgodan.

-Bilo je teško i nezgodno četvrtfinale, pa sam uspeo da izađem kao pobednik. Mislim da me mečevi koje igram protiv najvećih rivala dodatno motivišu i teraju na veću koncentraciju, da se što bolje pripremim i od prvog minuta pružim svoj maksimum na terenu. Jako sam zadovoljan jer sam u presudnim trenucima uspevao da pronađem pravu taktiku, odigram pravi udarac, agresivno završavam na voleju – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Venus Vilijams želi bolje rezultate

Na pitanje novinara da li bi voleo da on bude taj koji će osvojiti 100. medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama, Đoković je kazao da ne razmišlja o tome jer je to zadatak svih srpskih sportista.

-Nadam se da će moja medalja biti 110. Zaista ne mislim o tome, bitno je da je osvojimo, ko god, jer je to zadatak svih nas ovde i cele ekspedicije koja je došla. Burno ću navijati za (plivača Milorada) Čavića, moći ću i uživo da ga gledam ako uđe u finale – istakao je Đoković.