DEJAN UDOVIČIĆ O 2009.

Motivacijom do zlata

 

dejan_udovicic_vat_repPrvi strteg vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je da je uspešna 2009, krunisana zlatnom medaljom na prvenstvu sveta u Rimu, plod vere u novu generaciju igrača.

-U prvoj godini olimpijskog ciklusa obavili smo smenu generacija i, ono što je za mnoge bilo nerealno, uspeli da osvojimo zlatnu medalju na Mondijalu – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Umro Uroš Marović

Selektor aktuelnih prvaka sveta precizirao je da su igrači došli do najvišeg cilja zahvaljujući, pre svega, „veri u svoje mogućnosti“.

-Priželjkivali smo uspeh u dubini našeg bića. Istina, to očekivanje nije bilo realno, ali smo se nadali. Sa ogromnom motivacijom i verom u sebe igrači su osvojili svetski vrh.

On je ocenio da igračima pripadaju sve počasti i zasluge, a da je uspeh u Rimu, njemu kao selektoru, potvrda da je na pravom putu ka Olimpijskim igrama 2012. godine..

Povezana vest:  Pet ženskih ekipa u borbi za trofej Kupa Srbije

-Zlatna medalja osvojena u Rimu je potvrda da smo na ispravnom putu i garant pravilnog izbora za Igre u Londonu, gde nam je glavni cilj osvajanje titule – zaključio je je Udovičić.