zagrebtreningEP ZAGREB 2010

 

Srpski tim oprezan pred Grčku

 

Srpski reprezentativci su odradili još jedan trening na bazenu Mladosti gde sutra u 16.30 igraju protiv Grćke u prvom kolu Evropskog prvenstva u Zagrebu. Početak je u 16.30. Za razliku od dana kada su su stigli u hotel Vestin, danas je u Zagrebu tmurno, kišovito i prognoze govore da će tako biti i narednih dana.

Raspoloženje u našoj ekipi je veoma dobro. Istina u petak uveče se na bolove požalio Nikola Radjen ali su dve injekcije i terapija učinili svoje i on je danas skočio u bazen. Trebalo je pre podne da se bazen deli sa Crnogorcima ali su oni po planu selektora Porobića danas pre podne odmarali tako da je Udovičić na raspolaganju imao ceo objekat. Novina je i činjenica da nikakve promene u sastavu nisu dozvoljene čak i po cenu ozbiljnih povreda u ekipi.

Povezana vest:  Milenković: Mnogo toga moramo da popravimo

Na večerašnjem tehničkom sastanku biće predstavljeni sastavi svih ekipa mada je naš odavno poznat.Interesovanje za takmičenje je veliko, Hrvati se nadaju zlatu i očekuju veliku podršku sa tribina koje primaju oko 4.500 gledalaca. Bazen Mladosti je zaista odličan, tribine sa tri strane i njegovim izgledom su zadovoljni naši reprezentativci.Takodje smeštajem i Vestinu, gostoprimstvom i sve se za sada odvija u najboljem redu.

Susret sa Grčkom se dočekuje sa opreznim optimizmom.Opasnost prve utakmice uvek tera na dodatnu pažnju mada naši igrači kažu da je sve u našim rukama. Grčka ima relativno novi sastav sastavljen od igrača kojima je sadašnji selektor Dumpas bio trener 2001 kada je osvojen omladinski šampionat sveta.Grci su imali nekoliko dobrih rezultata tokom leta, pobedu na Dunavskom kupu u Košicama.Prva zvezda je svakako Jorgos Afrudakis.

Povezana vest:  Krivokapić odlazi sa čela VSS

-Sama činjenica da smo na EP dovoljno govori. Ako ulazak u igru bude na nivou, ako budemo svesni da se igra i glavom onda ne bi trebalo da bude problema. U stanju smo da anuliramo loš početak. Ne razmišljam o tome da je to prva utakmica na šampionatu.Razmišljam da smo na takmičenju gde moramo od prvog do poslednjeg minuta da budemo posvećeni takmičenju jer u suprotnom nam se ne piše dobro – kaže Filip Filipović.

Slično razmišlja i Živko Gocić:

– Grci kao ekipa deluju veoma dobro, bez ekstra zvezda. Disciplinovani su u svakom delu terena a u odbrani im je zona najveći adut.Moramo da je probijemo, da ih dovedemo u naš ritam.

Povezana vest:  Radnički izgubio od mađarskog OSC-a

Trener Dejan Stanojević upozorava:

– Imali su dobre rezultate, željni su povratka na veliku scenu.Imaju i odredjeno iskustvo mada je sve u našim rukama. Moguća je kiša ali kako nama tako i njima.Nadam se da ćemo se kroz treninge privići na ovakvo vreme.Grci su ponavljam kvalitetan rival koji će sigurno nekoga da iznenadi.Bitno je da udjemo na pravi način u utakmicu i pobedom otvorimo prvenstvo.

U našoj grupi sutra igraju Madjari i Nemci odnosno Rusi i Makedonci. Svečano otvaranje je pred susret Hrvatska – Crna Gora, derbi prvog kola i cele B grupe.

Danas su čelnici LEN održali konefercniju za medije gde su se zahvalili Zagrebu i Hrvatskoj na naporima da se održi šampionat na prav način. Budžet domaćina je bio oko 2,2 miliona evra a sama kotizacija LEN je 800.000.