dejan_udovicic_kznEP ZAGREB 2010

Udovičić: Zaboravili poraz, čeka nas još važnih mečeva

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je danas da je ekipa zaboravila na poraz od Mađarske (6:9) na Evropskom prvenstvu, jer joj predstoje tri veoma važne utakmice za plasman u drugu fazu tog takmičenja.
-Sami smo pomogli Mađarskoj da pobedi. Video sam dosta grešaka i zasluženo smo izgubili. Okrećemo se narednim rivalima i siguran sam da ova ekipa ima moć da se izvuče i nastavi uzlaznom linijom. Nama su naredna tri meča jednaka olimpijskom finalu – rekao je Udovičić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.
Selekcija Srbije će sutra u trećem kolu EP u Zagrebu igrati protiv Rusije, a utakmica počinje u 10 sati.
-Stižu mečevi u kojima moramo da vratimo naš način razmišljanja i igranja. Imena protivnika nisu bitna. Izabrali smo teži put za ulazak u polufinale, ali smo takve situacije već imali. Siguran sam da možemo da se vratimo, ovde ima iznenađenja i u svaki meč moramo da uđemo maksimalno angažovani – izjavio je vaterpolista Srbije Milan
Aleksić.
Kapiten „delfina“ Vanja Udovičić rekao je da ekipa ne sme da dozvoli da je poremeti jedan poraz.
-Nije sramota kada se izgubi, jer su i porazi su deo igre. Snagu moramo da pokažemo tako što ćemo prvo sebe da pobedimo i da sve ‘dečje bolesti’ ostavimo po strani. Ima ovde još da se igra, neće valjda jedan neuspeh protiv jakog protivnika da nas poremeti –  zaključio je Udovičić.

Povezana vest:  Vujasinović: Protiv Galatasaraja možemo do pobede

PHOTO: ataimages.rs