andrija_prlainovic_kup1EP ZAGREB 2010

 

Srpski vaterpolisti žele napredak protiv Makedonije

Srpski vaterpolisti jednoglasni su u oceni da je pobeda obavezna u sutrašnjem susretu sa Makedonijem, kao i da meč četvrtog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Zagrebu
treba iskoristiti za unapređenje igre.
-Pobeda ne dolazi u pitanje. Naš zadatak je da u svakom pogledu pokažemo više nego u susretu sa Rusijom. I dalje imamo visoke ciljeve i uradićemo sve da ih ostvarimo – istakao je Andrija Prlainović.
Srbija je Rusiju u trećem kolu pobedila sa sigurnih 16:10, iako nije oduševila igrom u odbrani.
-Protiv Rusije smo imali pravi pristup meču i to raduje bez obzira na kasnije greške. Takav pristup moramo da imamo i u duelu sa Makedonijom. Samo tako možemo do naše prepoznatljive igre – ocenio je Filip Filipović.
Srbija je pre Rusije izgubila od Mađarske sa 6:9 i ubedljivo savladala Grčku sa 13:5.
Treću pobedu trebalo bi da ostvare sutra od 10 sati kada će igrati protiv dvojice Makedonca, po petorice naturalizovanih Srba i Hrvata i jednog Crnogorca. Trener Makedonije takođe je Srbin Steva Nonković.
Potom će „delfini“ u nedelju igrati i sa Nemačkom i pokušati da obezbede što bolju poziciju pred nokaut fazu takmičenja. Prvo mesto je praktično izgubljeno porazom od Mađarske.
Ime rivala u četvrtfinalu teško je predvideti, pošto se u Grupi A za prva četiri mesta bore domaćin Hrvatska, zatim Crna Gora, trenutno prvoplasirana Italija, kao i Rumunija.
-Naravno da nas interesuje šta se tamo događa, ali nam je bitnije da popravimo našu igru u odbrani. Preostaju nam još dva meča do najvažnijih utakmica i verujem da već protiv Makedonije možemo da pokažemo da smo blizu našeg stila igre – istakao je Slobodan Nikić, možda i najbolji igrač Srbije u dosadašnjem toku turnira.

Povezana vest:  Ubedljiv poraz Partizana u Dubrovniku