vanja_udovicic_vaterpoloEP ZAGREB 2010
Vanja Udovičić: Mnogo smo grešili protiv Makedonije
Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić rekao je da je njegova ekipa napravila mnogo grešaka u današnjoj utakmici protiv Makedonije i da u narednim mečevima mora da ponovi igru kakvu je prikazala na prethodnim turnirima koje je osvajala.
Reprezentacija Srbije pobedila je danas Makedoniju sa 19:9, u utakmici četvrtog kola Evropskog prvenstva u Zagrebu i ostvarila treću pobedu na turniru, dok je Makedoniji to bio treći poraz.
-Napravili smo mnogo grešaka, a to nije normalno za reprezentaciju Srbije. U poslednjoj četvrtini smo primili sedam golova i to ne bi smelo da nam se dešava. Moramo da vratimo igru koju smo prikazivali na prethodnim turnirima. Čini se da nam pomalo nedostaje motivacija – rekao je Udovičić posle utakmice.
Selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je zadovoljan igrom svog tima u prve tri četvrtine meča sa Makedonijom, ali da ne zamera igračima.
-Kada tokom utakmice imate prednost od 10 golova koncentracija pada. Ne zameram mojim igračima zbog toga. Igrali smo dobro tri četvrtine, ali smo na kraju primili nekoliko golova – rekao je selektor Udovičić.
Selektor reprezentacije Makedonije Stevan Nonković priznao je da je Srbija od početka bila bolji rival.
-Srbija je od početka igrala snažno, a pred kraj utakmice su se igrači malo opustili. To nam je dalo mogućnost da probamo novu taktiku, pošto se već okrećemo narednim mečevima koji su mnogo važniji od današnje – rekao je Nonković.
Sa rečima selektora složio se i kapiten makedonskog tima Nenad Petrović.
-Nismo imali nikakve šanse za pobedu u ovoj utakmici. Zbog toga smo iskoristili drugo poluvreme kao pripremu za predstojeće mečeve -rekao je Petrović.
Povezana vest:  Jovović: Pro Reko je favorit, ali nadamo se LŠ