logo_EP_vaterpolo_2010_hrvatskaEP HRVATSKA 2010

Pobede Španija i Rumunije, Makedonija poslednja

 

Vaterpolisti Španije i Rumunije boriće se za sedmo i osmo mesto na šampionatu Evrope u Zagrebu, dok će Grčka i Turska igrati za devetu i desetu poziciju.

U utakmicama za plasman od sedmog do desetog mesta Španija je danas posle dva produžetka pobedila Grčku rezultatom 12:11 (2:3, 3:1, 3:3, 2:3 – 1:1, 1:0), dok je Rumunja savladala Tursku 15:8 (3:2, 6:0, 2:3, 4:3).

Povezana vest:  Savić: Nisu bitna očekivanja, važno je da smo na okupu

Sutra od 10 časova u meču za deveto i deseto mesto sastaće se Grčka – Turska, od 12 časova Španija i Rumunija igraće za sedmo i osmo mesto, a od 14 sati za petu poziciju boriće se Crna Gora i Nemačka.

Reprezentacija Makedonije zauzela je poslednje mesto na prvenstvu Evrope za vaterpoliste, koje se održava u Zagrebu, pošto je danas izgubila od Rusije rezultatom 5:4 (1:2, 2:0, 1:0, 1:2).

Povezana vest:  Pobeda Radničkog nad Posilipom za prvo mesto u grupi

U veoma slaboj utakmici, Rusi su uspeli da se revanširaju Makedoncima za poraz u grupnoj fazi takmičenja i da tako ipak izbegnu potpuno bruku. Međutim, i osvajanjem 11. mesta srozali su ugled nekadašnje vaterpolo velesile.

Reprezentativac Makedonije Nenad Petrović rekao je posle utakmice da je atmosfera u ekipi bila veoma loša posle neočekivanog poraza protiv Turske.

Povezana vest:  EP 2016, Predsednik LEN: Da pokažemo svetu da je vaterpolo jak sport

-Imali smo problema u pripremi ovog susreta, jer je posle poraza od Turske selektor Stevan Nonković najavio ostavku i nije razgovarao s nama tokom čitave utakmice – rekao je Petrović.